Göransson glänste när Sverige vann

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-26

Uppladdningen inför VM 2011 har börjat.

Med en stabil 3-1-seger i träningsmatchen mot Norge.

Lotta Schelin blev tvåmålsskytt - men framtidsnamnet Antonia Göransson låg bakom segermålet.

Det hade inte ens gått fyra minuter av matchen när Sverige tog ledningen i samband med en hörnsituation.

Bakom 1-0: En van målskytt - Jessica Landström.

Fotbollsdamerna saknade annars flera etablerade spelare, så som Caroline Seger, Kosovare Asllani och Therese Sjögran. Men i första halvlek var det ändå de namnkunniga landslagsspelarna som regerade i Falkenberg.

Landström gav Sverige ledningen, Lyonproffset Lotta Schelin fyllde på med 2-0 i första halvlek.

– Det känns ganska bra. Men jag tycker att vi slarvar lite i passningsspelet, säger Schelin till TV4 Sport i halvtid.

Schelin hade även läge på en drömklack strax före paus, men den norska målvakten räddade.

– Ja, va fasen, det var synd. Jag trodde inte att det var så nära, men när jag vände mig om såg jag att hon räddade i krysset.

Av nykomlingarna i truppen fick Marie Hammarström chansen från start, och Örebrospelaren gjorde en stark insats på innermittfältet.

Med systern Kristin Hammarström i mål hade Sverige ett tvillingpar på plan - något som inte hänt i damlandslaget sedan 1980-talet (Ingrid och Helen Johansson).

Andra halvlek bjöd på ett bar halvchanser åt båda håll, men först i den 79:e minuten kunde Norge reducera. Isabell Herlovsen tog sig förbi hela det svenska försvaret och drog snyggt bollen i krysset.

För Sveriges del fick ytterligare två debutanter chansen i slutskedet av matchen: Linköpings 18-åriga Tilda Heimersson, och succéspelaren från U20-VM i somras - Hamburgs Antonia Göransson, 20.

Och Göransson fick en drömdebut.

Med tre minuter kvar tog hon sig säkert fram i norskornas straffområde och bollen hittade fram till Schelin som spikade slutresultatet.