”Jag spexade till det lite”

Ligans äldste – och bäste – avgjorde kvarten i förlängningen

Publicerad 2018-03-26

Sävehof ledde kvartsfinalen med fyra sekunder kvar.

Då kvitterade Malmö och vann sedan förlängningen klart sedan målvakten Dan Beutler spikat igen.

– Jag spexade till det lite, säger 40-åringen.

Nu är Malmö en match från en historisk semifinal.

Sävehof hade ett ypperligt läge att kvittera kvartsfinalen mot Malmö till 1–1 på hemmaplan på måndagen.

Med 16 sekunder kvar satte William Bogojevic dit 23–22 till sitt Sävehof.

Men Partillelaget gick bort sig helt när de skulle samla sig till försvarsspel och Jim Andersson kunde från en jättevinkel på kanten sätta dit 23–23 med fyra sekunder kvar.

”Älskar när det ska avgöras”

I den första halvan av förlängningen gick Malmö ut och avgjorde i princip direkt genom att göra 4–0 på fem minuter när målvaktsveteranen Dan Beutler, som kommit in i sista minuten av ordinarie tid, spikade igen totalt.

– Jag har inget att förlora där. Vi gör en chansning där som går hem. Det är de här momenten man lever för. Jag älskar verkligen att stå när det ska avgöras och är kniven på strupen, säger Beutler.

”Spelar oortodoxt”

Det tog 7,5 minuter av förlängningen innan Sävehof fick hål på 40-åringen och då krävdes det en straff (till 24–28). Men då var det för sent för hemmalaget. Malmö vann med 31–27 till slut.

– Kristian (Saeverås, Malmös andre målvakt) och jag har lite olika spelstilar. Jag spexar till det lite. Motståndarna vet inte riktigt var de har mig för jag spelar lite oortodoxt och det kan lite hända vad som helst, säger Beutler.

Ligans äldste spelare – som också varit ligans bäste målvakt, och kanske spelare, den här säsongen – var avgörande också i den förra kvartsfinalmatchen mot Sävehof.

Grinig match

I den ganska griniga matchen (7–7 i utvisningar) hade Sävehof bara sex målskyttar mot Malmös tio.

Nu kan serietvåan Malmö avgöra kvartsfinalserien redan på onsdag när man tar emot Sävehof hemma.

En semifinalplats skulle vara historisk för klubben då man aldrig nått så långt. De senaste fyra åren har man rykt i kvartsfinalen.

– Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse, säger Beutler.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.