Rögle vann mot Skellefteå i klubbens första semi

Ismaskinshaveri försenade matchen kraftigt

Publicerad 2021-04-23

Rögle BK klev in i klubbens första semifinal någonsin.

Då visade spelarna inga som helst nerver.

Skåningarna var bättre än Skellefteå och vann med 3–2 – efter ett stort ismaskinshaveri.

Den första semifinalen mellan Rögle och Skellefteå var spännande i ett par minuter.

Fram till att hemmalaget tog ledningen efter redan knappt tre minuters spel i den första perioden, genom Dennis Everberg i powerplay, och när gästerna från Västerbotten reducerade till 2–3 med 2.07 kvar av ordinarie speltid.

Däremellan var Rögle numret större än sina semifinalmotståndare och kunde vinna med just 3–2 efter att Adam Edström blivit matchvinnare med sitt viljemål fram till 3–1, med sju minuter kvar.

I klubbens första semifinal någonsin tillät skåningarna bara 22 skott mot den egna målvakten, Christoffer Rifalk, och stod för en solid insats rakt igenom.

– Vi gör en bra match och spelar intensiv och fysiskt. Det viktigaste är att vi vinner matchen, säger Mattias Sjögren till C More.

Ismaskinshaveri

Lagen kom till den här matchserien med olika ingångar. Rögle sopade mattan med Frölunda i fyra raka och fick en hel vecka mer vila än Skellefteå som stångade sig blodiga med Luleå i sju matcher.

– Sömnig första, slarvig andra och bra tredje. Vi får längre anfall där och är bättre med pucken än utan, Vi är ganska besvikna att vi inte klarar av att komma upp där i början. Framförallt med tanke på att det är bäst av fem matcher. Varje match är på liv och död, summerar Skellefteåbacken Oskar Nilsson.

Det mest uppseendeväckande under den första semifinalen var i stället ismaskinshaveriet som inträffade i den första pausen. Andra perioden blev försenad med närmare 20 minuter efter att vaktmästarna inte fått ismaskinen att leverera.

I morgon, lördag, väntar ny match. Även den i Ängelholm.