”Det är i svåra stunder som en mästare visar att han är en mästare”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-23

ROM. Milan lyckades inte besegra Lazio i går, men Zlatan Ibrahimovic första ligamål sedan klubbytet ger eko i dagens tidningar, där svensken får genomgående bra omdömen.

'Det är i svåra stunder som en mästare visar att han är en mästare' skriver Corriere della sera om Zlatans mål på Olympiastadion.

Italiensk press strör inget större beröm över Milan efter det oavgjorda resultatet i går. Grannen Inter, som slog Bari med imponerande 4-0, är dagens huvudnummer och flera tidningar konstaterar i dag att Zlatan Ibrahimovics tidigare klubb nu har kommandot i Serie A.

'Zlatans mål fick Milan att börja drömma' skriver Rom-tidningen Corriere dello sport och ger Ibrahimovic 6,5 i betyg, vilket är lagets bästa omdöme tillsammans med målvakten Abbiati. 'Svensken missade ett par klara målchanser i första halvlek, men i andra sätter han dit den med sin "jättefot" efter att ha utnyttjat (försvararen) Dias lama markering och gör sitt första mål i ligan' skriver Corriere dello sport.

Gazzetta dello sport ger Zlatan en sexa på en tiogradig skala och konstaterar att 'Zlatan ofta befinner sig för långt från mål, men nu har blockeringen släppt efter första målet i ligan'.

Roma hackkyckling

'Ibra är där, men inte Milan' konstaterar Tuttosport som ger svensken 6,5 i betyg och skriver att 'kvällen såg inte ut att bli en av hans bättre, men hans "jättefot" i storlek 46 svek inte den här gången' och skriver att Zlatan visade att han ville ha bollen mer i andra halvlek.

Också Corriere della sera ger Ibrahimovic 6,5 i betyg och skriver att 'fram till målet hade han inte direkt imponerat, men det är i svåra stunder som en mästare visar att han är en mästare'.

Dagens hackkyckling i Italien är utan tvekan Roma, som efter gårdagens förlust mot Brescia står utan segrar i ligan hittills. 'Roma bryter ihop' skriver Tuttosport.