Drömmålet som ger PSG slagläge

Uppdaterad 2014-04-03 | Publicerad 2014-04-02

Pastore stor hjälte på tilläggstid

Chelsea hade fått med sig ett bortamål och PSG Zlatan Ibrahimovic skadad.

Då dribblade Javier Pastore bort tre spelare och såg till att Paris-klubben ändå är nära en semifinal via 3-1.

– Det är inget mål. Det är ett skämt, säger Chelseas manager José Mourinho om målet.

Paris Saint-Germain hade tagit ledningen med 2-1 när de drabbades av ett stort avbräck. 66 minuter in i matchen tvingades Zlatan Ibrahimovic lämna den första kvartsfinalen i Champions League mot Chelsea med en misstänkt muskelbristning.

I det läget hade PSG tvingats resa till returen i London utan sin målkung och med utgångsläget att Chelsea gått vidare vid en 1-0-seger tack vare sitt bortamål. Men det skulle Javier Pastore ändra på.

Dribblade tre spelare

24-åringen, som hoppade in i matchen, fick bollen på högerkanten när klockan redan tickat över 90 minuter. Läget såg omöjligt ut med tre motståndare mellan Pastore och målet men argentinaren bestämde sig för att försöka.

Pastore drog både en, två och tre spelare innan han fräckt avslutade intill Petr Cechs första stolpe. Ett mål som skjuter PSG betydligt närmare en semifinal i Champions League.

– Ni säger slarvigt. Jag säger larvigt, säger Chelseas manager José Mourinho om målet och fyller på: