Publicerad 2016-10-29

United-tränaren straffad i halvtidspaus

Mållöst mot Burnley i halvtid.

Då skickades José Mourinho upp på läktaren.

Manchester Uniteds tränare fick inte coacha sitt lag i andra halvlek från bänken – men han var aktiv från läktarplats och skickade lappar till kollegorna.

Manchester United hade flera chanser i den första halvleken mot Burnley men lyckades inte spräcka nollan.

När laget gick in till halvtidsvila (0-0) hördes spridda rop från läktarplats. Väl tillbaka för att fortsätta jakten tog tränaren José Mourinho inte plats på bänken. Istället gick United-ledaren upp på läktarplats. Först placerade han sig långt ner, där han knappt såg över grinden in mot planen innan han flyttade högre upp.

Orsaken till utvisningen spekuleras det om och enligt brittiska uppgifter kan det röra sig om en diskussion i paus med domarteamet, troligen angående den straffsituation som Manchester United hade i första halvlek men som inte ledde till någonting. Det var Matteo Darmian som föll på väg in i straffområdet när han stötte i Burnleys Joe Flanagan, men domaren Mark Clattenburg friade.

Vasst skott av Zlatan

Där satt han och försökte coacha ändå. Han skickade lappar med en kollega som sprang ner till bänken.

Något som upprörde Viasats studioexpert Ola Andersson:

– Ska man bli uppvisad på läktaren tycker jag att det ska vara förbjudet att skicka lappar ner eller använde mobiltelefon, säger Ola Andersson.

José Mourinhos instruktioner och byten räckte dock inte. United fick aldrig hål på Burnley - matchen slutade 0-0.

Efter matchen valde Mourinho att avstå presskonferensen, vilket han i detta läge har rätt till. Assisterande Rui Faria fick ta rollen istället.

Han hyllade spelarna som gav allt och kritiserade inte domarteamet.

Angående Mourinhos utvisning sa Rui Faria så här:

– Jag vet inte vad som hände. Det är inte viktigt vad José sa, det som är viktigt är vaf domaren skriver i sin rapport.

– Jag tycker att domarna gjorde ett fantastiskt jobb. Jag säger inte mer än det.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se