Juventus kritik mot Eriksson

Publicerad 2016-03-17

Juventusbossen: "Vissa domarinsatser smärtsamma"

Jonas Eriksson.

Spelarna var trots förlusten stolta i natt, men Juventus sportchef Bebbe Marotta var irriterad.

Han kritiserade den svenska domaren Jonas Eriksson och hans team för att felaktigt ha dömt bort ett mål i första halvlek.

– Vissa domarinsatser är smärtsamma, säger Bebbe Marotta till italienska Mediaset.

Situationen som Juventus-bossen syftar på.

Världens 50 mest lovande spelare

Juventus målvakt Gianluigi Buffon talade efter förlusten i München om stolta själar trots att laget åkte ur Champions League efter förlängning och ledningen med 2-0.

Klubbens sportchef Bebbe Moratta talade om andra saker.

Enligt italienska Mediaset ventilerade Juventus sportchef snarare sitt missnöje mot det svenska domartaemet.

Det handlade om Juventus andra boll i nätet, som dömdes bort för offside. Händelsen inträffade en stund efter att Juventus chockstartat med 1-0.

Såg ut att vara onside

Det var Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer som skulle rensa en boll men det blev inte bättre än att Juventus Sami Khedira kunde bryta högt upp och slå fram bollen till en helt ren Álvaro Morata. Han i sin tur slog in bollen, men domarteamet blåste av för offside.

Det blev diskussioner direkt efter domslutet. Enligt tv-bilderna var det sannolikt inte offside, då Bayern Münchens back Joshua Kimmich ser ut att upphäva den.

Beppe Marotta var efter förlusten (Bayern vann med 4-2 efter förlängning) irriterad på den svenske huvuddomaren Jonas Eriksson. Och han sa det.

– Alvaro Moratas bortdömda mål kunde förändrat matchen. På den här nivån blir vissa misstag väldigt kostsamma och innebär en stor skillnad, säger Juventus sportchef Beppe Marotta till Mediaset.

Många varningar

– Jag är inte här för att hitta ursäkter till att vi förlorade. Men jag hoppas att den italienska fotbollen är bättre skyddad i framtiden. Vissa domarinsatser är smärtsamma, säger han.

Juventus lyckades senare ta ledningen med två mål i alla fall efter Moratas soloräd och Juan Cuadrados läckra avslut, men det räckte inte utan laget fick ge sig till slut mot Bayern München.

Ytterligare ett mål där i första halvlek hade dock kunnat lotsa matchen i en annan riktning.

Andra halvlek blev också irriterad emellanåt. Jonas Eriksson delade ut över tio varningar och tog ofta spelare åt sidan.

CL-kvartsfinalerna lottas på fredag kl 12.00!