Drömstart för Danmark i VM-kvalet

Uppdaterad 2016-10-10 | Publicerad 2016-09-04

Danmark har fått en drömstart på VM-kvalet.

Åge Hareides första tävlingsmatch som dansk förbundskapten slutade med seger – samtidigt som tuffaste grupputmanaren Polen tappade poäng mot Kazakstan.

Danmark, och deras nya förbundskapten Åge Hareide, var sannolikt mycket nöjda när de blickade på sin VM-kvalgrupp inför kvalstarten i dag. Medan Sverige har Frankrike och Nederländerna har danskarna ”bara” Polen och Rumänien som tänkbara hot mot en VM-biljett.

Och var man nöjda inför kvalet är läget än bättre efter första matchen.

Eriksen matchhjälte

Danmark tog själv en planenlig 1-0-seger hemma mot Armenien efter att Christian Eriksen förvaltat en fin djupledsboll från Viktor Fischer i 17:e minuten.

Men minst lika viktigt var det som hände på Astana Arena i Kazakstan. Där stod nämligen hemmalaget för en rejäl skräll när man tog i kapp Polens 2-0-ledning till 2-2 efter två mål på sex minuter av Sergej Kjiznitjenko i andra halvlek.

Senare under kvällen spelade Rumänien 1-1 mot Montenegro vilket göra att Danmark leder kvalgruppen i ensamt majestät efter en omgång.