OLOMOUC/STOCKHOLM. Sverige var på väg att få med sig poäng.

Men med fem minuter kvar avgjorde England matchen efter ett svenskt misstag.

– Just nu känns det som jordens undergång, säger John Guidetti.

BILDEXTRA: U21-landslagets tatueringar

Efter supervändningen mot Italien i premiären hade Sverige skapat sig ett jätteläge att gå till semifinal i U21-EM vid seger mot England.

Så blev det inte.

England var piskat att vinna efter förlusten mot Portugal i premiären och inledde bäst. Men Sverige spelade sig in i matchen.

Med kvarten kvar av halvleken fick England dock två jättelägen. Harry Kane fick det första efter ett inspel från högerkanten, men nicken gick utanför. Kort senare kom nästa superläge när Will Hughes avslutade, men Filip Helander kastade sig och täckte ut till hörna.

England tog över matchen i den andra halvleken och skapade flera halvchanser, men Sverige stod emot defensivt.

Lewicki tappade boll

Med 20 minuter kvar började Sverige skapa chanser och England var nära att göra självmål efter en svensk hörna. Kort senare ville Isak Kiese-Thelin ha straff efter att han fallit i straffområdet, men domaren friade.

Med fem minuter kom målet, och det var England som gjorde det. Engelsmännen fick en onödig hörna efter att Oscar Lewicki nickat bollen rakt i gapet på en engelsk spelare. Patrik Carlgrens boxade ut hörnan till Jesse Lingard som kunde klippa till utanför straffområdet och sätta 1-0.

”Nattsvart”

Sverige jagade kvittering och hade ett läge på stopptid, men det blev förlust.

– Under 85 minuter var allt perfekt. Nu känns det som jordens undergång, säger John Guidetti.

Guidetti fortsätter sedan när Sportbladet träffar honom:

– Man tror att England är ett mycket bättre lag än oss, men vi låter dem ha boll, det är vår spelidé. Men när de kommer upp, Ludde stoppar sin kant varenda gång, Harry Kane blir stoppad av våra mittbackar. Vad är de värda, 650 miljoner mer än oss?, men vi tar dem varje gång. Sen får de ett mål där vi slarvar lite och vi blir straffade. Men jag är stolt över grabbarna.

Simon Tibbling var också besviken efter förlusten.

– Nattsvart såklart. Det känns för jävligt. Jag tycker att kryss hade varit rättvist, men spelarna är väldigt bra, ger man någon chansen gör de mål. De är alldeles för bra.

Nu väntar favoriten Portugal på onsdag och där måste Sverige ta poäng.

– Gruppen är fortfarande öppen. Vi har fortfarande all chans i världen att gå vidare. Vi har slagit Portugal förut, varför ska vi inte kunna slå dem igen?, säger Guidetti.

Portugal-Sverige möts på onsdag 20.45. Matchen sänds i TV12.

Sverige–England 0–1 (0–0)

0–1 Jesse Lingard (85).

Varningar, Sverige: Abdul Khalili, Joseph Baffo.

Domare: Javier Estrada, Spanien.

Publik: 11 257.

Sverige (4–4–2): Patrik Carlgren – Victor Nilsson Lindelöf, Joseph Baffo, Filip Helander, Ludwig Augustinsson – Abdul Khalili (Robin Quaison 87), Oscar Hiljemark, Oscar Lewicki, Simon Tibbling (Sam Larsson 78) – Isaac Kiese Thelin, John Guidetti (Mikael Ishak 82).

England (4–2–3–1): Jack Butland – Carl Jenkinson, Liam Moore, Ben Gibson, Luke Garbutt – Will Hughes (Danny Ings 46), Nathaniel Chalobah – Nathan Redmond, Tom Carroll (Ruben Loftus–Cheek 73), Alex Pritchard (Jesse Lingard 55) – Harry Kane.