Bekräftat: Backman flyttar till Danmark

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Förre AIK-sportchefens 'kupp': ”Jens kontaktade mig”

Nicklas Backman lämnade AIK 2013.
Foto: TT
Nicklas Backman lämnade AIK 2013.

Det blir ingen återkomst i AIK för Niklas Backman.

I stället har AIK:s förre sportchef, Jens Andersson, snott åt sig mittbacken till danska Århus.

– Jag fick en riktigt bra känsla när Jens tog kontakt med mig och sa att Århus väldigt gärna ville ha mig, säger Backman till Århus hemsida.

Niklas Backman, 27, satt på ett utgående kontrakt med kinesiska Dalian Aerbin och i oktober öppnade AIK:s sportchef Björn Wesström för en återkomst till klubben Backman spelade för mellan 2010 och 2013.

– Niklas är en person som passar bra in i AIK och han finns med på vår lista över tänkbara värvning. Vi har inte sett honom på plats i Kina men jag känner Mikael Stahre väl och vi har bra koll på var Niklas står fotbollsmässigt, sa Wesström till Expressen då.

”Riktigt bra känsla”

Men nu står det klart att det inte blir något AIK för den 27-årige mittbacken.

I stället har han presenterats av danska Århus – där förre sportchefen i AIK (mellan 2010 och 2013), Jens Andersson, numera figurerar.

– Jag fick en riktigt bra känsla när Jens tog kontakt med mig och sa att Århus väldigt gärna ville ha mig till klubben. Känslan blev ännu starkare när jag hörde om hela projektet och jag är glad över att affären nu är på plats, säger Niklas Backman till Århus hemsida.

Kontrakt fram till 2017

Och Århus sportchef Jens Andersson är nöjd över att ha ”snott” landslagsmeriterade Backman framför ögonen på AIK. Kontraktet sträcker sig fram till 2017.  

– Niklas har en tid stått överst på vår önskelista över försvarsspelare. Han är en erfaren spelare som både fotbollsmässigt och mänskligt passar bra in i vår trupp och klubb. Han är karaktärsstark och professionell i allt han gör, på både träningar och matcher, säger Jens Andersson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.