Mellberg hjälte i stormatchen

Publicerad 2012-02-10

Nickade laget till serieledning

Olof Mellberg gjorde ett av Olympiakos två mål när laget slog rivalen AEK Athen med 2-0.

Svenskens klubb leder nu ligan, en poäng före ärkerivalen Panathinaikos.

Det tog bara fyra minuter innan Olympiakos tog ledningen det heta mötet med AEK Athen. Ariel Ibagaza slog hörnan som Olof Mellberg höll sig framme på och stångade i mål.

Det tog 21 minuter innan AEK Athen över huvud taget fick iväg ett skott på mål. Det räddades och istället kunde ett överlägset Olympiakos avgöra matchen.

Elva poäng ner till AEK

I den 24:e minuten gjorde Kevin Mirallas sitt 13:e mål för säsongen till slutresultatet 2-0. En tung seger för Olympiakos som nu tar över serieledningen i den grekiska ligan.

Klubben är en poäng före ärkerivalen Panathinaikos, som möter Xanthi i sin hängmatch på söndag, och elva före trean AEK.