Skön revansch för Ronaldinho

Publicerad 2014-09-22

Stjärnan gjorde mål och assist

Ronaldinho följde upp straffmissen i debuten med att göra både mål och assist i sin andra match för mexikanska Queretaro.

”Måstematchen” mot bottengänget Chivas slutade 4-1 efter att brassen rullat in ledningsmålet efter drygt fem minuter.

Chivas fick tuffast möjliga start mot gästande Queretaro. Direkt i matchinledningen fick Carlos Salcido rött kort efter att ha räddat ett skott med handen på egen mållinje. Ronaldinho – till synes oberörd av straffmissen senast – stegade fram till bollen och rullade retfullt enkelt in ledningsmålet. Brassen verkade spelsugen och på en hörna innan halvtidsvilan försökte sig stjärnan på en cykelspark efter en hörna. Bollen seglade dock över ribban.

Det skulle dröja till den 70:e minuten innan ketchupflaskan gick ur för Queretaro. Gästerna gjorde 2-0 och 3-0 i snabb takt innan det decimerade hemmalaget reducerade. I 90:e minuten fastställde Ronaldinhos gäng slutresultatet 4-1.