Zlatan: Foten är svullen hela tiden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-29

Zlatan besväras av fotskadan

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic cykelsparkade, chippade och dundrade iväg frisparkar men förblir mållös i årets Champions League.

Det var ändå Barcelonadominans från första matchminut, när man hemmaslog Dynamo Kiev med 2–0 och tog täten i gruppen.

Men efter matchen sa Zlatan att han besväras av sin fotskada, oroande rapporter inför Sveriges VM-kval mot Danmark om elva dagar.

– Foten är svullen hela tiden, säger Ibrahimovic till Viasat.

Ibrahimovic hade inga synbara känningar av foten som han stukade i matchen mot Santander för en vecka sedan, utan såg pigg ut mot Dynamo Kiev. Efter matchen sa svensken ändå att skadan besvärar honom, något som oroar inför kommande VM-kval mot Danmark.

– Det känns hela tiden. Foten är svullen hela tiden. Efter varje träning och efter varje match. Jag är inte van vid att spela med en tejpad fot. Men jag kör en match till och sedan får vi se hur det går, säger Ibrahimovic.

Messi placerade in första

Svensken saknade inte lägen på Camp Nou och hade i första halvlek ett par tillfällen att ge Barcelona ledningen.

Men i matchens 26:e minut fick Lionel Messi med sig bollen, drog in framför straffområdet och placerade den otagbart för Sjovkovskij i Kievmålet.

Hemmalaget fortsatte att pressa på och hade ett rejält bollinnehav matchen igenom, och strax innan halvtid fick Zlatan Ibrahimovic på en cykelspark så nära mål att målvakten fick tippa ut bollen.

”Synd att jag inte fick sätta dit den”

Svenskens gyllene chans kom i minut 32 när han blev frispelad framför Sjovkovskij. Zlatan försökte med en retfull chipp men träffade målvakten rakt i huvudet.

”Ibra” var även nära med ytterligare en cykelspark i slutet av matchen.

– Synd att jag inte fick sätta dit den men i dag var det andra som gjorde målen. Vi tog tre poäng och det är det viktiga, säger Zlatan.

Inbytte Pedro gjorde 2–0 för hemmalaget, snyggt framspelad av Zlatan som ryckte sig fri och serverade Pedro en perfekt boll.

Hyllades av publiken

Dynamo Kiev hade ett par lägen på kontringar och med tio minuter kvar av matchen kom Andrij Sjevtjenko fri med Victor Valdes i Barcelonamålet, men sköt rakt på målvakten.

Zlatan byttes ut i matchens 85:e minut och fick ovationer av publiken.

– Det är klart att det känns bra. Det betyder att jag har gjort det bra. Det gäller att komma in i det snabbt och det tycker jag att jag har gjort.

I och med segern leder Barcelona gruppen, eftersom Inter bara fick 1–1 borta mot ryska Kazan.