En poäng på fyra hemmamatcher.

Nu är den segerlösa sviten bruten – när Sirius slog Värnamo med 2–0.

– Jag tänkte bara på att skjuta, säger Aron Bjarnason om sitt mål.

Sirius, som kämpar för att distansera sig från det allsvenska bottenträsket, tog en tung trea hemma mot Värnamo.

Det var islänningen Aron Bjarnason som spräckte nollan en halvtimme in i matchen. I samband med en hörna fick han bollen strax utanför straffområdet, lade den till rätta, och smekte in 1–0 bakom Jonathan Rasheed.

– Jag tänkte bara på att ta ett tillslag och skjuta. Det var inte mycket annat att göra där, säger Bjarnason i Discovery+.

Straffilska i Värnamo

Minuten innan paus fick Sirius straff. Rasheed slängde sig efter bollen, då kom Tashreeq Matthews som skjuten ur en kanon och föll över den liggande målvaktens rygg. Målvakten såg allt annat än nöjd ut när domare Fredrik Klitte pekade på straffpunkten.

Yttern förvaltade den själv – och rullade behärskat in 2–0.

Andra raka

Värnamo tryckte på i andra, men var inte tillräckligt skärpta i sista tredjedelen. Sirius höll undan och vann med 2–0, deras första hemmaseger för säsongen. Det var deras andra raka i allsvenskan efter trea, borta sist mot BP

– Vi har en sämre period där de gör sitt första mål sen är det ett speciellt andra mål. Annars gör grabbarna vad de kan. De gör en bra bortamatch, säger Värnamos tränare Kim Hellberg i Discovery+.

I och med segern ligger Sirius på 12:e plats, fyra poäng före IFK Göteborg på kvalplats. Nästa helg möts de två lagen i Uppsala.