Svensk målsuccé i Arsenals kross

Blackstenius tvåmålsskytt

Uppdaterad 2023-01-30 | Publicerad 2023-01-29

Arsenal krossade Leeds United i damernas FA-cup.

London-lagets båda svenskor inledde på bänken, men fick kliva in i den andra halvleken.

Väl där visade Hurtig och Blackstenius klass och stod för totalt tre mål i 9–0-segern.

Det var aldrig något snack om saken. 1–0-målet kom i den 10:e minuten genom Caitlin Foord och Kathrine Kuhl utökade ledningen bara tre minuter senare.

Innan domaren blåst för halvtid hade dessutom Kim Little satt trean från straffpunkten.

I den 51:a minuten klev Arsenals båda svenskor, Stina Blackstenius och Lina Hurtig in på plan, och visade direkt var skåpet skulle stå framför ögonen på deras svenske tränare Jonas Eidevall.

Tre svenskmål

Hurtig satte 4–0 i 59:e minuten innan Blackstenius satte både 6–0 och 7–0.

Matchen slutade till slut 9–0 till Arsenal, vilket innebär att de avancerar till den femte rundan i FA-cupen.

Även Zećira Mušović, Magdalena Eriksson och Johanna Rytting Kaneryd hade en bra dag på jobbet när deras Chelsea slog Liverpool på hemmaplan med 3–2. Samtliga Chelsea-mål gjordes av den australiensiska stjärnan Sam Kerr.

Lika bra gick det inte för Hanna Bennisson och Nathalie Björns Everton som förlorade mot Birmingham och är därmed ute ur cupen.