Stor uppslutning väntar när Malmö FF håller extra årsmöte

Medlemmarna ska ta ställning till två förslag från styrelsen

Publicerad:
Uppdaterad:
Thelma Ernst, ordförande i MFF Support.
Foto: BILDBYRÅN, tt.
Thelma Ernst, ordförande i MFF Support.

FOTBOLL

I kväll håller Malmö FF ett extra årsmöte på Stadion.

Efter kritik från medlemmarna har styrelsen reviderat sitt ursprungliga förslag om samgående till två separata förslag: att starta damlag och ett samgående med LB07.

På tisdagskvällen håller Malmö FF ett extra årsmöte för sina medlemmar.

Anledningen till det extrainsatta årsmötet är att medlemmarna ska få ta ställning till styrelsens två separata förslag om att starta ett damlag och ett samgående med IF Limhamn Bunkeflo.

Det initiala förslaget från styrelsen i Malmö FF handlade bara om ett samgående där damlaget och ungdomslagen i LB07 skulle bli en del av MFF, men efter närmare diskussioner med medlemmar och andra intressenter reviderade styrelsen sitt förslag.

– Utgångspunkten var att finna alternativ med bred förankring hos medlemmarna och som samtidigt stämmer med klubbens vision och målsättning, berättade Niclas Carlnén, VD, via föreningens hemsida.

Medlemmarna i Malmö FF får nu både möjlighet att ta ställning till om föreningen åter ska ha ett damlag, men också om man ska starta det från grunden eller om det ska ske via ett samgående med LB07.

”Vi vill poängtera att vi ställer oss positiva till att MFF har ett damlag”

Från supporterhåll har förslaget om samgående med LB07 mötts med stark kritik. Det har manifesterats med banderoller på läktarplats, möten med representanter från Malmö FF och uttalanden från officiella och inofficiella supportergrupperingar.

Samtidigt tycks förslaget om att starta ett damlag ha starkt stöd bland samma supportrar.

– Vi vill poängtera att vi ställer oss positiva till att MFF har ett damlag. Vi har varit officiell supporterförening till MFF Dam tidigare och skulle gärna vara det igen, men inte genom att radera en annan förenings historia och överta en plats i seriesystemet, berättade Thelma Ernst, ordförande i MFF Support, tidigare i höst.

Runt om i Sverige har flera klassiska föreningar på senare tid beslutat sig för att starta damlag.

Så sent som förra veckan hölls ett extrainsatt medlemsmöte i IFK Göteborg där medlemarna följde upp vårens årsmötesbeslut om att starta damlag med att besluta att damverksamheten skulle startas från grunden i helt egen regi från och med 2020.

Redan 2016 röstade Malmö FF om att starta ett damlag på det ordinarie årsmötet, men då var det styrelsens reviderade förslag om att i stället starta ungdomsverksamhet på flicksidan som röstades igenom.

På grund av problem att attrahera unga flickor till ungdomsverksamheten har Malmö FF snart fyra år senare fortfarande inte några flicklag på ungdomssidan.

Det extrasatta årsmötet hålls i Restaurang 1910 på Stadion med start 18:30 i kväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.