Rosengård vann derbyt inför storpublik

Malmö-laget allt närmare ledande Linköping

Publicerad 2017-08-30

Rosengård kommer allt närmare Linköping.

Efter segern i Malmöderbyt mot LB07 – som lockade hela 7825 åskådare – är laget nu bara två poäng bakom serieledaren.

– En dröm, kanske något att berätta för barnen, säger derbyhjälten Ella Masar.

Efter Linköpings överraskande förlust mot Piteå förra veckan hade FC Rosengård ett bra läge att ta sig närmare serieledaren som man nyligen besegrade i Svenska cupen-finalen.

Malmöderbyt mot nykomlingen LB07 på MFF:s hemmaarena lockade storpublik – hela 7825 åskådare (den tredje största publiksiffran i damallsvenskan sedan 2001).

De fick se en knapp Rosengårdsseger trots stort spelövertag.

Masar derbyhjälte

Ella Masar gjorde segermålet i den 59:e minuten när hon efter flera LB07-misstag kunde ta sig fram och runda målvakten Josephine Frigge fram till 1–0.

Hjälten var trött men glad efter den speciella matchen på MFF:s hemmaarena Swedbank Stadion.

– En dröm och kanske något att berätta för barnen, att jag har spelat här. LB07 har kanske mer fans men det var jättekul för oss, en match komma ihåg, säger Masar till SVT.

FC Rosengård möter Linköping i en seriefinal nästa söndag. Om lagen tar lika många poäng i omgången innan dess har Rosengård chansen att passera Linköping i toppen i mötet hemma i Malmö.

Rosengård möter Vittsjö hemma på söndag och Linköping spelar borta mot Göteborg imorgon.

Det spelades även ett till derby i ligan under kvällen – Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby.

Inhopparen Hanna Lundqvist blev derbyhjälte när hon satte matchens enda mål i den 70:e minuten.

– Det är alltid speciellt att vinna derbyn och framför allt hemma på Stadion. Underbart!, säger Lundqvist i damallsvenskan.tv.

Djurgården, som tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna, är bara en poäng från tredjeplatsen i tabellen.

– Det kan bli jävligt bra, säger Lundqvist.