0–1 Ricardo Quaresma (15), 1–1 Arjen Robben (48), 2–1 Michael Ballack (78).

Porto: Quaresma, Fucile, Adriano.

Publik: 39 041 (Stamford Bridge).

Domare: Roberto Rosetti, Italien.

Matchen

Chelsea startade trögt och tappade vid flera tillfällen bollen på mitten vilket straffade sig efter en kvart då en friställd Quaresma avslutade en snabb omställning till 0–1. Porto hade sedan bra kontroll på matchen tills Helton bjöd på kvitteringen med en dundertavla på Robbens enkla skott. Kvitteringen gav energi åt Chelsea som tog över helt och när Ballack avslutade ett fint anfall till 2–1 var det föga överraskande.

Matchens lirare: Ashley Cole.

Chelsea

P. Cech – Diarra (66), Essien, Carvalho, A. Cole – Makelele (46) – Ballack, Lampard, Robben – Shevchenko (85), Drogba. Avbytare: Mikel (46), Ferreira (66), Kalou (85).

Porto

Helton – Fucile, Pepe, Bruno Alves, Ricardo Costa – Raul Meireles (56), Paulo Assunção, Lucho González, M. Cech (56) – Quaresma, Lisandro López (82).

Avbytare: Ibson (56), Adriano (56), Bruno Moraes (82).

Liverpool–Barcelona 0–1 (0–0)

0–1 Eidur Gudjohnsen (75).

Varningar, Liverpool: Arbeloa, Sissoko, Pennant, Reina.

Barcelona: Thuram.

Publik: 42 579 (Anfield).

Domare: Herbert Fandel, Tyskland.

Matchen

Liverpool genomförde den första halvleken på ett strålande sätt. Man raderade ut Barcelonas offensiv fullständigt och framåt utnyttjade man bristerna i gästernas trebackslinje väl. Både Riise och Sissoko satte skott i ribban och Victor Valdés gjorde ett par vassa räddningar. Ronaldinho avslutade en fin prestation med ett stolpskott i början av andra halvlek men i övrigt hade Pool fortsatt bra kontroll på matchen. Gudjohnsens reducering skapade en nervig avslutning men den riktigt heta kvitteringschansen vaskade katalanerna aldrig fram.

Matchens lirare: Xabi Alonso.

Liverpool

Reina – Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa – Gerrard, Sissoko, Xabi Alonso, Riise (77) – Bellamy (68), Kuyt (90).

Avbytare: Pennant (66), Fabio Aurelio (77), Crouch (90).

Barcelona

Victor Valdés – Oleguer, Thuram (71), Puyol – Marquez – Iniesta, Deco, Xavi – Messi, Eto’o (61), Ronaldinho.

Avbytare: Giuly (61), Gudjohnsen (71).

Lyon–Roma 0–2 (0–2)

0–1 F. Totti (22), 0–2 Mancini (44).

Varningar, Lyon: Tiago, Cris, Källström, Fred.

Roma: Perrotta, Pizarro.

Publik: 39 260 (Stade de Gerland).

Domare: Mejuto González, Spanien.

Matchen

Roma visade sig från sin bästa sida när man rättvist bortaslog Lyon och tog sig till kvartsfinal i Champions League för första gången. De Rossi fick ett mål tveksamt bortdömd för ruff i matchens inledning men när Totti avslutade ett fint förarbete av Chivu och Tonetto tio minuter senare var 0–1 ett faktum. Kort innan vilan överstegsfintade Mancini upp Réveillère på läktaren och smällde in 0–2. Med en mycket pigg Källström på plan efter pausen fick Lyon bättre fart på spelet men flera vassa räddningar av Doni förhindrade en reducering.

Matchens lirare: Mancini.

Lyon

Coupet – Réveillère (69), Squillaci, Cris, Abidal – Tiago, Diarra (46) – Govou (46), Juninho, Malouda – Fred.

Avbytare: Källström (46), Wiltord (46), Benzema (69).

Roma

Doni – Cassetti, Mexes, Chivu, Tonetto – De Rossi, Pizarro – Taddei, Perrotta, Mancini (89) – Totti.

Avbytare: Faty (89).

Valencia–Inter 0–0

Varningar, Valencia: Cañizares, Angulo

Inter: Ibrahimovic, Materazzi, Cordoba, Maicon.

Publik: 52 000 (Mestalla).

Domare: Wolfgang Stark, Tyskland.

Matchen

En överlag chansfattig och kampbetonad match där det stora samtalsämnet blev jättebråket i samband med slutsignalen som lär få konsekvenser för båda lagen. Den första halvleken var mest ett långt ställningskrig där ett väl försiktigt Inter sällan hotade en imponerade hemmadefensiv. Den andra halvleken bjöd på en något öppnare matchbild. Inbytte Cruz missade två bra chanser och sedan räddade Marchena en nick från Materazzi på mållinjen. Totalt sett speglade dock slutresultatet matchen korrekt.

Matchens lirare: Raul Albiol.