Falkenberg rycker i toppen efter klar seger

Publicerad 2018-06-17

Två volleymål låg bakom Falkenbergs nya triumf i Superettan.

Halläningarna slog ex-allsvenska Jönköpings Södra med 3–1 och drygar därmed ut sin serieledning.

– Det var ju Anton Wede förra matchen och Kalle Söderström så jag ville inte vara sämre, sa målskytten Erik Pärsson om sitt drömmål till Hallands Nyheter.

De gulvita slog tillbaka Jönköpings Södra med 3–1 under söndagseftermiddagen. Två av Falkenbergs mål kom via volleyträffar. Först efter blott tre minuter då Erik Pärsson tryckte dit 1–0. Sedan med kvarten kvar då samme Pärsson, med en läcker lyftning, serverade Christoffer Carlsson som kastade sig och träffade bollen på volley och in till 2–1.

– Den kommer så perfekt och det var bara att smälla till direkt. Sen att den går som den går, det var lite turligt, erkände Erik Pärsson för Hallands Nyheter efter matchen.

Robin Östlind fastställde sedan slutresultatet till 3–1 med sitt sjätte mål för säsongen, målet betydde dessutom att han nätat fyra matcher i rad.

Segern innebar att FFF drygar ut sin serieledning och har nu ett försprång på tre poäng ned till Halmstad.

AFC Eskilstuna tappar sin andra plats i tabellen efter 1–2 borta mot just Halmstad. Zurab Tsiskaridze gav Eskilstuna ledningen efter bara sju minuter, men Halmstad vände och vann efter mål av Jonathan Svedberg och Höskuldur Gunnlaugsson.

Det betyder att Halmstad efter tre färska poäng övertar andraplatsen från Eskilstuna.