Kontraktet är i princip klart. Tacka John Owoeri och Ricardo Santos för det. Duon var kliniska när ”Åtvid” slog Häcken.

– John har två fantastiska avslut, säger målvakten Henrik Gustavsson.

Häcken hade bollinnehavet.

Åtvidaberg?

De gjorde målen.

För när ett andefattigt Häcken inte fick igång sitt sedvanliga rull på bollen visade Åtvidaberg upp en sällan skådad effektivitet. Bortalaget vann med 2-0, och målen, båda i den första halvleken, gick till på liknande vis.

Urstark Santos

I den 29:e minuten vann en urstark Ricardo Santos nickduellen mot Emil Wahlström. Bollen studsade ner perfekt till John Owoeri som tryckte bort David Frölund innan han rappt vinklade in 1-0 vid den bortre stolpen.

Fem minuter senare var det samma visa igen. Ricardo Santos visade upp fin spelförståelse när han med ett svårt tekniskt nummer bröstade bollen i djupled. John Owoeri var alert – sprintade förbi Oscar Lewicki – och dunkade in bollen förbi Christoffer Källqvist.

– John har två fantastiska avslut, och det ger oss fördelen, säger Henrik Gustavsson.

Decimerat av skador

I den andra halvleken försökte hemmalaget, decimerat av skador, ta sig in i matchen. Åtvidaberg hade emellertid inga större problem med att hålla undan.

– De kommer inte till mycket, de får inte insticken och avsluten. De gjorde det lite för enkelt för oss, säger Henrik Gustavsson.

Häckens David Frölund var besviken:

– Vi skapar inte riktigt några heta målchanser, och de får två lätta mål, säger han.

Häcken har därmed inte vunnit på fyra raka hemmamatcher. Åtvidaberg å andra sidan tar lagets tredje raka raka bortavinst, och stormar därmed mot ett nytt kontrakt.