Publicerad 2015-05-25

Helsingborg är ett vinnande lag igen.

Efter tre raka förluster besegrade man Hammarby med 1-0 på hemmaplan.

För "Bajen" var det sjätte förlusten på sju matcher.

Hammarby och Helsingborg kom båda till Olympia med tre raka förluster och för att haka på övre halvan av tabellen behövdes en seger.

Till en början såg det ut som att Hammarby skulle ta sin första bortaseger för året. Pablo Pinones Arce fick första läget, Måns Söderqvist det andra innan Nahir Besara fick det bästa av alla när han blev helt friställd med Pär Hansson men missade.

Helsingborg lyfte sig i andra halvlekens början, men för att växla upp än mer i jakten på ett mål planerade Henrik Larsson ett byte efter 65 minuter. Sonen Jordan skulle ut och Emmanuel Boateng in, men Helsingborg hann gå till anfall en gång till innan bytet. En lång boll gick mot just Jordan Larsson som hittade ner med en nick till Robin Simovic som tog med sig bollen och sköt ett volleyskott i farten till 1-0.

Sjätte förlusten på sju matcher

Och trots flera jättelägen för Hammarby sista 20 minuterna förblev Stockholmarna mållösa och därmed poänglösa för sjätte gången på sju matcher.

– Det är lätt att vara resultatfixerad men man måste vara resultatmedveten också. Vi bränner otroligt mycket chanser, säger Nanne Bergstrand till C More.

För Helsingborg kom segern lägligt, de tre poängen gör att Henrik Larssons mannar klättrar upp från tionde till åttonde plats, bara fyra poäng efter Malmö FF på femte plats.

– Vi jobbar som ett lag och vi gör det bra tillsammans. Skönt med tre poäng, säger matchhjälten Robin Simovic.