Polen vidare – utan att släppa in ett enda mål

Polen är vidare till sitt allra första EM-slutspel efter seger mot Ukraina.

Laget har gått genom gruppspelet utan att släppa in ett mål.

Nu väntar Schweiz i den första åttondelen.

Polen fick möta Ukraina i den sista gruppspelsmatchen. Ukraina som inför matchen redan var ute, spelade för sin heder, och det syntes. Ukraina var det tydligt bättre laget och skapade mest i första halvlek, Polen hade svårt att ta sig till ordentliga lägen.

I 46:e minuten bytte Polen in Jakub Blaszczykowski. I den 54:e gjorde han 1–0. Målet kom till efter en kort hörna till Arek Milik, som kunde lägga fram en fin assist till Blaszczykowski. Med en skottfint fick han bort två motståndare och kunde till sist lägga in bollen vid bortre stolpen.

Möter Schweiz

Polen jagade 2–0 för att inte riskera att förlora andraplatsen, men kom aldrig närmare. Ukraina forcerade gång på gång fram på sina kanter men saknade det lilla sista för att utjämna. Trots resultat 1–0 lämnar Ukraina turneringen med flaggan i topp, och Polen är klara för den allra första åttondelsfinalen.

På lördag klockan 15.00 möter Polen Schweiz. Det är nationens första slutspelsmatch i ett EM.