Wendt nära skräll mot Barcelona

Uppdaterad 2016-09-29 | Publicerad 2016-09-28

Spanska klubbarna satte de tyska på plats

De spanska klubbarna satte de tyska på plats i veckans Champions League-omgång.

Men Oscar Wendt och hans Mönchengladbach var på väg mot en skräll när Barcelona vände och vann.

Tre av de spanska respektive tyska storklubbarna ställdes mot varandra i den andra Champions League-omgången.

Den fajten vann Spanien klart.

2-2 mellan Borussia Dortmund och Real Madrid i tisdags följdes nämligen upp av en 1-0-seger hemma för Atlético Madrid mot Bayern München och en bortavinst med 2-1 för Barcelona, utan Leo Messi, mot Borussia Mönchengladbach.

Sviten sprack

Men Oscar Wendts Gladbach var på väg mot en skräll sedan Thorgan Hazard gjort 1-0 på kontring efter 34 minuter, trots flera vassa lägen för Barcelona. Med 25 minuter kvar kom kvitteringen genom Arda Turan sedan Wendt tappat markeringen. Med en dryg kvart kvar släckte Gerard Piqué tyskarnas hopp med sitt 2-1-mål från nära håll efter en målvaktstavla av Yann Sommer, som tappade ett hanterbart skott rakt ut framför fötterna på Piqué.

Därmed tog Mönchengladbachs hemmasvit på elva raka segrar slut.