1–0 på bortaplan mot AFC Eskilstuna.

Stor matchhjälte: 17-åriga underbarnet Jack Lahne.

– Nu ska vi göra samma sak på hemmaplan som i dag – men bättre, säger Lahne till C More.

Brommapojkarna fick en en perfekt start i det allsvenska kvalet:

1–0 på bortaplan mot superettanlaget AFC Eskilstuna inför 3465 åskådare på Tunavallen.

BP fick inte bara en perfekt start på kvalet som sådant, med seger på bortaplan med allt vad det innebär, utan också på själva matchen.

För redan i den tolfte minuten kom 1–0-målet och det var underbarnet Jack Lahne, nyss 17 år fyllda, som slog till.

Senaste förlusten: 17 juni

Den vindsnabbe anfallaren, som varit het i höst, kom loss i djupled och två tillslag senare låg bollen i mål bakom Gianluca Curci i AFC:s mål, som bara släppt in 13 mål på sina 27 ligamatcher i år.

– En bländande omställning när vi vann boll, säger BP-tränaren Robert Björknesjö till C More.

AFC Eskilstuna, som inte förlorat en match i superettan sedan den 17 juni, jagade sedan en mycket viktig kvittering inför returen på bortaplan men man lyckades aldrig.

”Lite orättvist”

BP låg visserligen mest på kontring i matchen, där varningarna duggade tätt från domaren Stefan Johannesson, men var ändå det lag som skapade de allra vassaste chanserna. Lahne var på väg igenom ett par gånger till och i början av andra halvlek hade BP en hörna som Gianluca Curci i AFC:s mål boxade bort på mållinjen.

– Det var absolut inget bra resultat för vår del. Sett till hela matchen var 1–0 till BP kanske lite orättvist trots allt. Vi hade tillräckligt många chanser för att göra ett mål, säger AFC:s tränare Nemanja Miljanovic till C More.

Returen spelas på söndag eftermiddag på Grimsta IP.