Mästarna Milan gick på knock direkt

Markus Rosenberg fick inte sätta dit den mot Real Madrid.

Landslagsanfallaren Markus Rosenberg fick chansen från start.

Han var inte långt borta från sätta Real Madrid i en svår situation i Champions league-upptakten.

Rosenberg kommer att gräma sig över att han inte fick bollen något längre till vänster om Iker Casillas efter 25 minuter spel på Santiago Bernabeu i Madrid.

Om det gett Bremen poäng eller seger förblir en olöst gåta.

Men det hade gett tyskarna en sensationell ledning i matchen.

Bremen sackar efter hemma i bundesliga, mest på grund av att spelare efter spelare gått sönder under säsongsupptakten. En konsekvens av den trånga sjukstugan:

Markus Rosenberg fick förtroendet från avspark av tränaren Thomas Schaaf.

Men Bremens reservbetonade elva blev inte alls den munsbit för stjärnspäckade och formstarka Real Madrid många säkert förväntat sig när Champions league sparkade igång på tisdagskvällen.

Två snabba mål

Ändå fick Real en drömstart. Redan efter 16 minuter spelade Ruud van Nistelrooy fram Raul. Veteranen störtade fram mellan Bremenförsvararna, böjde lätt på överkroppen och nickade in 1–0.

Hans 57:e mål i Champions league.

Nu är ett lag aldrig är så sårbart som omedelbart efter ett mål. Dryga minuten senare nådde ivorianen Boubacar Sanogo före mittbacken Cristoph Metzelder, stack fram foten på ett vänsterinlägg och det var kvitterat.

Rosenberg visade sedan sin farlighet i straffområdet och var nära att stöta in ett ledningsmål, men Iker Casillas reaktion var blixtsnabb och han parerade med foten.

Real förde spelet, men hade svårt att hitta luckorna i Bremens samlade försvar.

Då var tyskarnas kontringar, ofta anförda av den finurlige och kvicke Diego, desto farligare. Diego sprang kopiöst och efter en rajd kvarten in i andra halvlek fick han fram bollen till Jurica Vranjes, som i sin iver fick snedträff i ett läge där Real Madrid riskerade att hamna i ett bekymmersamt underläge.

Van Nistelrooy avgjorde

Raul och van Nistelrooy hade utmärkta lägen till 2–1, men Tim Wiese eller försvarare var i vägen.

Rosenbergs ben hade gjort sitt efter 69 minuter när han byttes ut mot Almeida. Den svenske landslagsanfallaren försämrade knappast sina chanser i kampen om anfallsplatserna i Bremen.

Dessutom slapp han uppleva Reals segermål i 74:e minuten. Holländaren van Nistelrooy fick slutligen utdelning när han passerade Wiese med ett lågt placerat skott.

I kvällens andra match i grupp C spelade Olympiakos och Lazio inför tomma läktare i Aten. Matchen såg länge ut att bli såväl publik- som mållös, men tio minuter efter pausen gjorde Luciano Galletti 1–0. Med en knapp kvart kvar kvitterade Luciano Zauri för italienarna.

I grupp D var det över på ett tidigt stadium. Brandao och Cristiano Lucarelli förstörde kvällen för Celtic i Donetsk med sina mål för Sjachtar redan innan nio minuter var spelade. Fler blev det inte.

Och på San Siro gick Milan på knock direkt. Andrea Pirlo slog in 1–0 efter åtta minuter och en kvart senare skickade Filippo Inzaghi in 2–0 för de regerande mästarna.

En riktigt snygg sak, först en lättning från Kaka, sedan en dräpande halvvolley.

I andra halvlek bevakade Milan ledningen och Nuno Gomes 2–1-reducering kom på tok för sent, i sista minuten.

I grupp B vann Valencia borta mot Schalke04 med 1–0. David Villa gjorde matchens enda mål efter en dryg timmes spel.

Oavgjort för Liverpool

Även kvällens andra Premier league-lag, Liverpool, fick nöja sig med 1–1. Porto tog ledning på straff hemma på Dragaostadion sedan Liverpoolmålvakten Pepe Reina fällt Tarik Sektioui. Lucho González var kall från elva meter.

Men ledningen höll bara i nio minuter. Efter en dryg kvart vann först Sami Hyypiä och sedan Dirk Kuyt nickdueller i offensivt straffområde. Holländaren var den som styrde bollen i mål till 1–1.

När Jermaine Pennant drog på sig sitt andra gult kort och fick lämna planen efter en knapp timmes spel var Liverpool tvunget att tänka mer defensivt.

Marseille toppar den gruppen efter 2–0 hemma mot Besiktas.