Här skriver Zlatan historia

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-22

Slog Stoichkovs rekord

Zlatan Ibrahimovic är, sett till målproduktion, Barcelonas bästa nyförvärv någonsin.

Hristo Stoichkov gjorde mål i de tre första ligamatcherna under sin debutsäsong i Barcelona 1990/1991.

Zlatans mål mot Racing på tisdagen innebär att han slår bulgarens notering och skriver in sig i klubbens historieböcker.

Ibrahimovic nickade in 1-0 för Barcelona i den 20:e minuten och är den förste i den anrika klubbens historia att under sin debutsäsong göra mål i sina fyra första ligamatcher.

Nu jagar svensken vidare mot Césars klubbrekord från 1950. Spanjoren gjorde då, under sin åttonde säsong i klubben, mål i de sex inledande ligamatcherna.

Ligarekordet är mål i sju raka matcher och delas av Vilanova (Hércules CF; 1939/1940), Pruden (Atlético Madrid; 1940/1941) och Quini (Sporting Gijón; 1979/1980).

Klackade fram Pique

Kort efter målet hade svensken dessutom en boll i stolpen innan Leo Messi utökade lagets ledning till 2-0 i den 24:e minuten.

Ibrahimovic uppvisning fortsatte i den 27:e minuten när han fick bollen i straffområdet. Svensken höll undan fyra försvarare och klackade sedan fram bollen till en helt friställd Pique som enkelt kunde lägga in bollen.

Zlatan byttes sedan ut i matchens 53:e minut efter att ha trampat snett. Förhoppnings bara en ren försiktighetsåtgärd från tränaren Pep Guardiola då svensken ändå såg ut att vara okej.

Drömmål av Messi

Lionel Messi hade sedan en ny uppvisning när han placerade in 4-0 i krysset, innan Racings Oscar Serrano äntligen gav hemmapubliken något att jubla över. Mittfältaren tunnlade en Barca-spelare och skickade upp bollen i krysset när han fastställde slutresultatet 1-4.

Men kvällen i Santander tillhörde en svensk.