Linköpingsanfallaren har gjort fyra mål på 100 minuter

Supertalangen Stina Blackstenius vill slå sig in i OS-laget.

Så vad säger Pia Sundhage nu?

På 100 allsvenska minuter har det blivit fyra mål för LFC-anfallaren.

Idag visade hon vägen för sitt Linköping, med två mål på nio minuter.

Stina Blackstenius slog igenom med dunder och brak i fjol när hon sköt hem EM-guldet till det svenska F-19-laget som måldrottning i hela mästerskapet.

I allsvenskan slutade hon på sju mål – en notering hon är på väg att krossa i år.

I premiären mot Mallbacken stod hon för två av målen i 4-2-segern.

Två mål på nio minuter

I dag, borta mot Kristianstad, behövde 20-åringen bara nio minuter innan hon dubblat den målskörden och toppar skytteligan överlägset.

Redan i den sjunde minuten satte hon ledningsmålet och två minuter senare kom också tvåan.

Därmed har hon gjort fyra mål på 100 allsvenska minuter vilket är en markering inför sommarens OS där hon, om hon fortsätter såhär, kan vara aktuell för en startplats.

– Ny seger och fyra mål...då vore det synd att klaga, säger Blackstenius till corren.se.

– Väldigt skönt med den här starten. Det känns verkligen kul med fotbollen just nu,

Harder med första målet

Landslagsbacken Jonna Andersson var bäst på plan och Linköping vann till slut med 4-1. Bland annat säsongens första allsvenska mål av Blackstenius anfallskollega Pernille Harder som inför säsongen tippades vinna skytteligan.

Nykomlingen Kvarnsveden tog en viktig seger tidigt i jakten på ett nytt kontrakt, när man bortavann mot Mallbacken med 3-1. Därmed har man tagit starka fyra poäng på två matcher.

Kopparbergs/Göteborg fick 'bara' 0-0 hemma mot Kif Örebro efter spelövertag och två ribbträffar och ett offside-mål av nyförvärvet och landslagsspelaren Pauline Hammarlund.

Poängen var lagets första säsongen, men man har ännu inte lyckats göra ett enda mål.