Magnus Eriksson tillbaka i landslaget

Bosse Andersson: ”Nu blir han svår att plocka bort”

Efter en succésäsong i allsvenskan står det nu klart.

Magnus Eriksson är tillbaka i landslaget efter sju år.

– En överraskning, säger han till Djurgårdens hemsida.

Sverige ska i oktober VM-kvala mot Kosovo och Grekland. Under tisdagen tog därför förbundskapten Janne Andersson ut truppen till samlingen.

I den ingick flera överraskningar. Bland annat de på senare tid skadade anfallstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak.

Dessutom Djurgårdens Magnus Eriksson, som tidigare endast gjort en landskamp. Detta för sju år sedan, mot Moldavien. Då i en 2–1-seger på en januariturné.

Men nu kastas han tillbaka in i hetluften.

– Jag visste väl att jag var med i snacket om bruttotruppen, men i det stora hela kom det som en överraskning att vara med i den faktiska nettotruppen, säger han om uttagningen till Djurgårdens hemsida.

”Han är lik Sebastian Larsson i sättet”

– ”Mange” är en spelare som jag följt i många år. Jag försökte värva honom när jag var i Norrköping, men lyckades aldrig med det uppdraget. Jag har alltid tyckt om Mange. En temperamentfull spelare. En bra och skicklig spelare som har en energi och ett driv i sitt spelsätt, motiverar Janne sitt beslut.

Janne Andersson liknar Eriksson med en annan favorit, som nyligen tackat för sig i Blågult.

– Han påminner lite om Sebastian Larsson på det sättet i hur han påverkar sin omgivning. Mange har varit med i resonemanget många gånger och nu tycker jag att han är på den nivån att han ska vara med denna gång, säger Janne Andersson.

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, stämmer in i förbundskaptenens hyllning.

– Magnus Eriksson är en fantastiskt person. Han bidrar i gruppen och på planen. Det kommer bli svårt att plocka borta honom från landslaget om han får visa de kvaliteterna, säger han.

”Den mest betydelsefulle i allsvenskan”

– Han är en lagspelare, han älskar att vara i en miljö där man samlas i omklädningsrummet och har gemensamma mål. Han kommer vara nyttig i gruppen, även i landslaget, säger Andersson vidare.

Han gläds med sin kapten.

– Det är jättekul för oss och för Mange. Kommer man sent till Djurgården kan man utvecklas i högre ålder och göra riktig landslagsdebut efter att man har fyllt 30. Han är en otroligt viktig spelare för oss. I mina ögon den mest betydelsefulle i allsvenskan. Det är skönt att han blir uttagen på de meriterna, säger Bosse Andersson.

– Det är jättekul och ett kvitto på att man har gjort bra saker den här säsongen och det är jag väldigt ödmjuk inför, säger Eriksson själv.

Mittfältaren har denna säsong gjort fyra mål och elva assist på 21 framträdanden. Eriksson är därmed en starkt bidragande anledning till att Djurgården toppar tabellen med nio matcher kvar på säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.