Delad pott i Skånederbyt – Vittsjös segertorka fortsätter

1 310 dagar hade passerat sedan Vittsjö besegrade Kristianstad.

Och den segertorkan fortsätter då Skånederbyt slutade med delad poäng.

– Jag är väldigt besviken, säger Kristianstads Evelyne Viens till TV6.

Statistiken talade för gästande Kristianstad som vunnit fem av de sju senaste mötena lagen emellan.

Tabellfyran fick också en drömstart på derbyt, när skytteligaledaren Evelyne Viens satte 1–0 redan efter tre minuter. Målet var kanadensiskans sjunde för säsongen.

Vittsjö hade väldigt svårt att komma till framåt i den första halvleken och Kristianstad såg ut att ha det mesta under kontroll.

Ekengren poängräddare

Men i den andra halvleken skulle det bli en total scenförändring i matchen, då Vittsjö tog över spelet helt. Efter dryga timmen kom också utdelningen för hemmalaget, när Hanna Ekengren nickade in kvitteringen.

Samma Ekengren skulle sedan få en jättechans att utöka till 2–1 kort senare, men bollen räddades på mållinjen av ett Kristianstad-ben. Några fler mål blev det inte och matchen slutade 1–1. Om scenförändringen i andra halvlek säger poängräddaren följande till TV6:

– Vi var väldigt trygga i att vi har haft en bra period sen innan och att vi vet om våra kvaliteter, att vi har det det i oss. Så det var väldigt skönt att få utdelning.

”En stor besvikelse”

I Kristianstadlägret var det besvikna miner efter matchen.

– Vi hade kontroll över matchen i första halvlek. Vi borde ha gjort fler mål. Den andra halvleken är en stor besvikelse, säger Evelyne Viens till TV6.

I och med resultatet har nu Vittsjös segertorka förlängts till 1 311 dagar. Senast man vann mot Kristianstad var den 13 oktober 2019.