Uppgifter: Blir borta flera månader

Av: Malin Wahlberg, Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Han ströks sent ur matchtruppen på grund av skada.

Nu tvingas Djurgårdens Niklas Bärkroth – som inlett säsongen starkt – till operation och blir borta flera månader.

– Han har problem med ett knä, vad som händer framöver får de medicinska teamet ta, säger tränare Thomas Lagerlöf till Sportbladet.

Efter en svag säsongsinledning blev det proppen ur för Djurgården när man pulveriserade formstarka Kalmar med 5-0(!) hemma på Tele2 Arena.

Men det kan visa sig vara en dyrköpt seger för de regerande mästarna.

Nicklas Bärkroth, 28 – ett av få glädjeämnen för laget fram till dagens urladdning – ströks sent ur matchtruppen, och nu kommer förklaringen.

Niklas Bärkroth.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Niklas Bärkroth.

Tvingas till operation

– Han har en underkroppsskada som man brukar säga. Han har problem med ett knä, vad som händer framöver får de medicinska teamet ta, säger tränare Thomas Lagerlöf till Sportbladet.

Ni räknar med att han blir borta ett tag?

– Vi tror inte att han är aktuell på onsdag eller de närmaste matcherna.

En prognos som verkar vara i det bästa laget, för enligt uppgifter till Expressen handlar det – mer exakt – om en skada i menisken. Något som tvingar Bärkroth till operation, och 28-åringen väntas missa flera månader.

– Det är så det är. Skador kan hända, det är tråkigt. Bärkroth har varit bra, men vi får se, det kommer mer information senare. Alla spelare vill vara friska. Jag kan inte kommentera skador eftersom att jag inte är läkare, säger sportchefen Bosse Andersson till tidningen.

Exakt hur länge Bärkroth blir borta är det ingen som vet i nuläget. En mer exakt tidtabell kan slås fast först efter operationen.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.