MFF har chansen – guldet kört för AIK

Anders Christiansen frälste Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

MALMÖ. Inget guld.

Inget Europa.

Säsongen är körd för AIK.

– Vi har rätt och slätt inte varit bra nog för att vinna guld i år, säger Tarik Elyounoussi.

AIK klev in i den allsvenska säsongen som regerande mästare och har, planenligt, varit med i guldstriden hela tiden.

Fram till nu.

I måstematchen på Malmö Stadion blev det förlust för Rikard Norlings gäng. Detta, i kombination med att serieledande Djurgården slog Örebro, innebär att avståndet är för stort för Gnaget.

MFF skapade det mesta i chansväg, men det dröjde till den 78:e minuten innan utdelningen kom. Budimir Janosevic – vikarie för skadade Oscar Linnér – hade agerat vägg och stoppat allt, men när inbytte MFF-stjärnan Anders Christiansen slog till bröts nollan.

I den 87:e ökade Arnór Traustason fram och satte 2–0.

Spelet avbröts

Efter båda MFF-målen briserade så kallade ”bangers” vid AIK:s klacksektion. Huvuddomare Bojan Pandzic stoppade spelet vid båda tillfällena.

– Det är som som händer. Det har hänt tidigare också. Två gånger i dag, om jag förstått det rätt. Man kan snacka hur mycket som helst om knallskott och allting, men det ändrar inte på resultatet, säger Heradi Rashidi i AIK.

MFF har chansen

Matchen återupptogs och slutade 2–0 till Malmö.

Segern gör att MFF är tre poäng bakom Djurgården med en match kvar att spela. Malmö har Örebro borta i sista omgången, Djurgården har Norrköping borta.

För AIK:s del finns det en teoretisk, men minimal chans att komma trea och säkra spel i Europa.

– Vi är ute ur dansen. De andra får göra upp om guldet. Men det var inte här vi förlorade. Det är många andra matcher där vi har slösat bort poäng. Särskilt hemma. Jag vill inte säga för mycket om varför det inte funkar... det får tränarna och klubben göra, säger Tarik Elyounoussi och fortsätter:

– Vi har kastats bort så mycket poäng år. Vi har rätt och slätt inte varit bra nog för att vinna guld.

”Jag vill be om ursäkt till alla”

Budimir Janosevic var förkrossad.

– Jag vill be om ursäkt till alla som älskar AIK och känner sig som AIK:are. Det är mitt fel. Jag tar på mig förlusten, säger reservmålvakten som kände att han borde agerat bättre vid målen, säger han till Fotbolldirekt.

Sebastian Larsson:

– Vi skjuter oss själva i foten i andra halvlek genom att göra enkla misstag som ger dem möjligheter innan de gör första målet, men som ger dem energi.

– Vi ska inte skylla på något annat än någon annan. Det är vi som varit på banan och presterat de här resultaten. Det räckte inte längre än så här, säger landslagsmannen.

Björn Wesström uttalade sig om säsongen som helhet.

Vad betyder det att missa topp-tre?

– Att vi är sämre och lika dåliga som 2012.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.