Provträning hos MFF lockade tidigare allsvenska spelare

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Malmö FF kommer nästa säsong spela i division 4.

Det hindrade inte spelare med meriter från Damallsvenskan att provträna.

– Det hade såklart varit skitroligt att vara med från början och ta dem upp i allsvenskan, säger Rebecka Holm.

– Det låter som en intressant satsning på damlaget, säger Malin Gunnarsson.

Efter att medlemmarna röstat nej till ett samgående med LB07 kommer Malmö FF:s damlag istället att börja längst ned i seriesystemet. Spel i division 4 sydvästra väntar den kommande säsongen, vilket dock inte avskräcker spelare med meriter från spel betydligt högre upp.

Över hundra spelare hade anmält sig till den provträning MFF arrangerade på lördagen. Av de 28 stycken som blev uttagna kommer också många närmast från division 1-spel.

En som spelat än högre upp är Rebecka Holm, 22. Säsongen 2017 gjorde hon 14 matcher för Kristianstads DFF i Damallsvenskan. Sedan dess har hon även varit med om att föra tillbaka KIF Örebro till den högsta serien.

Fick sms från tränare

Den gångna säsongen spenderade Holm i Borgeby FK, som trillade ur Elitettan. Efter att kontraktet löpt ut är hon numera kontraktslös - och en flytt till Malmö FF kan vara på tapeten.

– Det var så att jag fick ett sms från en person som tänkt att vara tränare här. Han frågade om jag ville komma på träningen på lördag. Det kändes som något roligt att se hur den här miljön är. Det känns som att de har något stort på gång, säger Rebecka Holm efter avslutat träningspass.

Mittfältaren var också nöjd med träningen.

– Det var många duktiga spelare och hög fart, så det var bara roligt.

Hur känner du inför att göra en flytt till MFF inför nästa säsong?

– Vi får väl se om man får den kallelsen. Det är i så fall man får ta ett beslut om då.

Rebecka Holm och Malin Gunnarsson testar att träna med MFF som har öppen träning för spelare som vill ta en plats i MFF:s damlag som ska börja spela i division fyra nästa säsong.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/AFTONBLADET
Rebecka Holm och Malin Gunnarsson testar att träna med MFF som har öppen träning för spelare som vill ta en plats i MFF:s damlag som ska börja spela i division fyra nästa säsong.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/AFTONBLADET
Mats Engqvist, Daniel Andersson och vd Niclas CarlnénMFF har öppen träning för spelare som vill ta en plats i MFF:s damlag som ska börja spela i division fyra nästa säsong.

Tror på bra träningsmiljö

Hon har vuxit upp som supporter till Malmö FF. Besök på gamla Malmö Stadion och nuvarande Stadion har varvats med Europamatcher hemma i soffan. När föreningen nu åter startar upp ett damlag finns det en möjligt även för henne att ta på sig den ljusblå tröjan.

– Det hade såklart varit skitroligt att vara med från början och ta dem upp i allsvenskan. Men det är som sagt inget som är klart nu och det kommer ta många år och gå hela vägen, säger Holm.

Steget från Elitettan till division 4 tror hon inte heller behöver bli alltför stort.

– Det kommer ju vara jättestor skillnad på matcherna men jag tror i så fall att träningsmiljön kommer vara bra, för det var många duktiga spelare här på träningen i dag. Träningsmiljön och allt runtomkring kommer vara bra.

Allsvensk med Rosengård

Så du ser det inte som ett steg neråt?

– Jo, det är klart att det är ett steg neråt men jag tror ändå det kommer gå fort uppåt och det är liksom inget klart att man ska spela där.

På träningen fanns det även gott om division 1-spelare. Från Dösjöbro IF - vars tränare Fredrik Jahnfors för Fotbollskanalen.se bekräftat att han är en av tränarkandidaterna - fanns flera spelare som nyligen vunnit den sydligaste division 1-serien med.

Malin Gunnarsson, 24, med 24 allsvenska matcher för FC Rosengård och LB07 på meritlistan, var en av Dösjöbrospelarna som var på plats.

– Jag tycker det låter som en kul utmaning och tyckte det lät intressant, säger Gunnarsson.

Foto: ANDREAS HILLERGREN/AFTONBLADET
MFF har öppen träning för spelare som vill ta en plats i MFF:s damlag som ska börja spela i division fyra nästa säsong.

”Det lät intressant”

Mittfältaren lockades till träningen utefter den information hon fått.

– Jag fick höra angående det här nystartade laget och tyckte det lät intressant det jag fick höra och därför tänkte jag testa i dag.

På vilket sätt tyckte du det lät intressant?

– Jag fick information och sen ville jag se det.

Vad är det som lockar att gå från ett topplag i ettan till MFF?

– Det låter som en intressant satsning på damlaget och jag tycker det ska bli kul att se hur det blir.

Frimånaden, där det är fritt fram för amatörspelare att byta klubb, pågår fram till och med den 15 december och Malmö FF kommer ha en damtrupp tills dess.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.