Sörloth slår tillbaka mot Lagerbäck

Av: Anton Johansson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Lars Lagerbäck riktade hård kritik mot Alexander Sörloth efter ett hätskt bråk. 

Nu slår norska anfallsstjärnan tillbaka.

Samtidigt anser Sörloths pappa Göran att sonen och Lagerbäck ska ”lägga ner smörjan”.

Lars Lagerbäck och Alexander Sörloth rök ihop efter att Norge förlorat mot Serbien och missat EM. Anfallaren ska enligt norsk media ha skällt ut förbundskaptenen inför hela laget. 

Under måndagen gav Lagerbäck sin version och riktade kritik mot anfallaren.

– Jag har haft många fotbollsdiskussioner med spelare. De har varit faktabaserade och handlat om fotboll. Men aldrig något som varit i närheten av detta, sa Lagerbäck i ett pressmeddelande och fortsatte: 

– Alexander kom emellertid med flera anklagelser som inte handlar om hur vi spelar fotboll, men som gick ut på att Per Joar Hansen (assisterande, reds anm) och jag är inkompetenta som tränare både ledar- och fotbollsmässigt.

”Bryter mot sina egna principer”

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Lars Lagerbäck.

Sörloth delar inte Lagerbäcks bild. 

– Jag har aldrig sagt att någon i tränarteamet är inkompetent. Aldrig. Jag har, efter att vi spelare blev ombedda att komma med feedback, sagt att jag varit väldigt kritisk till hur vi förberedde oss inför matchen mot Serbien. Även mot de taktiska beslut som togs under vägen, säger han till norska NTB och fortsätter: 

– Jag har alltid gillat folk som är ärliga, direkta och tydliga. Den här gången blev det lite för tydligt. Så tydligt att de bryter mot sina egna principer om att inte ta interna meningsskiljaktigheter med pressen. Plötsligt var det okej att skriva ett pressmeddelande om vad enskilda individer säger och gör på stängda möten. Då känner man sig ensam när man egentligen ska vara ett lag.

”Skickades aldrig till mig”

Sörloth säger att han egentligen hade lagt saken bakom sig efter att han och Lagerbäck skakat hand och ”sett varandra i ögonen”. 

– Det står i pressmeddelandet från NFF att jag inte vill ge några ytterligare kommentarer. Det stämmer inte. Jag ville ta det direkt med berörda personer. När jag förstod att det skulle komma ett pressmeddelande från NFF om vad som hände på ett internt spelarmöte uttryckte jag en önskan om att få se det före det publicerades. Så att jag eventuellt kunde lägga till något. Men det skickades aldrig till mig, säger Sörloth och fortsätter: 

– Med det sagt. Det är inte synd om mig. Jag har världens bästa jobb. Nu lägger jag det här bakom mig. Jag kommer säkert att missa öppet mål fler gånger. Men jag kan lova en sak, jag kommer att ge allt för Norge. 

Sörloth missade öppet mål i en match mot Cypern 2018 vilket Lagerbäck tog upp i samband med bråket. Något förbundskaptenen också bad om ursäkt för i pressmeddelandet.

Pappans uppmaning

VG har varit i kontakt med Sörloths pappa Göran som vanligtvis är frispråkig. Den här gången valde han dock att tona ner men han kom ändå med en tydlig uppmaning till sonen och Lars Lagerbäck:

– Nu är tiden inne för att bygga ett lag. Det är dags att lägga ner den här smörjan. Nu är det Norge som gäller, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.