Publicerad:
Uppdaterad:

Lagerbäck: Aldrig varit med om liknande

Efter bråket: Sörloth bad om ursäkt

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett hätskt och infekterat bråk härjar i norsk landslagsfotboll.

Nu slår Lars Lagerbäck tillbaka mot anfallaren Alexander Sörloth.

– Efter 30 år i internationell fotboll har jag aldrig varit med om att spelare gått över gränsen på det här sättet, säger han i ett pressmeddelande.

Norge spelade för defensivt i förlusten mot Serbien, när laget missade att kvala in till EM. Det ansåg stjärnan Alexander Sörloth.

Norsk media har det senaste dygnet skrivit att RB Leipzig-anfallaren skällde ut sin svenske förbundskapten inför hela landslaget.

– Jag var chockad. Jag har aldrig upplevt något liknande, sa en källa till VG.

”Handlar inte om fotboll”

Nu ger Lagerbäck sin version i ett pressmeddelande. 72-åringen – som bland annat har skickat hem Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson från svenska landslaget efter en utekväll – menar att Sörloth-bråket sticker ut i hans långa tränarkarriär.

– Jag har haft många fotbollsdiskussioner med spelare. De har varit faktabaserade och handlat om fotboll. Men aldrig något som varit i närheten av detta, säger Lagerbäck i ett pressmeddelande.

– Alexander kom emellertid med flera anklagelser som inte handlar om hur vi spelar fotboll, men som gick ut på att Per Joar Hansen (assisterande, reds anm) och jag är inkompetenta som tränare både ledar- och fotbollsmässigt.

Sörloth ska ha bett om ursäkt

Viss kritik tar Lagerbäck gärna, menar han. Internationell landslagsfotboll är en hårt ansatt miljö där resultaten är primära och åsikter måste få vädras.

Men det finns en gräns och den anser svensken att anfallaren passerade.

– Som Darwin uttryckte det: det är den starkaste och smartaste som överlever. Att tåla kritik både som ledare och spelare är en egenskap du måste ha för att jobba med elitidrott. Speciellt när tolkningarna som görs offentligt av dina handlingar inte stämmer med verkligheten, säger Lagerbäck i pressmeddelandet, som avslutas med att Alexander Sörloth ska ha bett om ursäkt för sitt utbrott.

– För landslagets bästa hoppas Per Joar Hansen och jag att Alexander lever upp till det vi kom överens om så att vi kan lägga det bakom oss, säger Lagerbäck.

Lite senare kommer också Norges tre lagkaptener med ett uttalande på förbundets hemsida. De stöttar Lagerbäck.

– Det ska vara högt i tak, men i detta fall gick spelaren allt för långt och vi är glada för att han bad om ursäkt, säger Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui och Joshua King.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: