Linköpings jättevändning – tre mål på tolv minuter

Uppdaterad 2023-11-10 | Publicerad 2023-10-15

Serietrean Linköping hänger på i guldstriden.

De vände tvåmålsunderläge på bara tolv minuter – och vann till slut med hela 6–2.

– Det var lite onödigt att vi gav dem två mål i början, säger Cathinka Tandberg till Viaplay.

I minut 41 och 44 såg Emma Östlund och Cathinka Tandberg till att 0–2 blev 2–2.

Men den stora delikatessen var när Yuka Momiki fullbordade vändningen strax efter paus.

Japanskan peggade upp en hörna från höger. Sedan skruvade hon den – via både målvaktsfingrar och bortre stolpen – hela vägen in i mål.

Trummade på

Sedan höll hemmalaget gasen i botten till domaren blåste av. Cornelia Kapocs gjorde ett viktigt mål i racet om skytteligasegern, och Tandberg gjorde ett andra för eftermiddagen.

– Det är bra för oss, att få känna på att behöva komma tillbaka från underläge, säger tvåmålskytten.

Saori Takarada fastställde slutresultatet till 6–2 på stopptid.