Gif Sundsvall och AFC åker ur – Kalmar får kvala

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Gif Sundsvall och AFC Eskilstuna spelar i superettan nästa säsong.

Kalmar får kvala efter jättedrama i den allsvenska bottenstriden.

– Det känns tufft och fruktansvärt, säger Gif:s tränare Tony Gustavsson.

Det vars en högdramatisk dag i allsvenska bottenstriden. AFC Eskilstuna, Falkenberg, Gif Sundsvall och Kalmar spelade alla för sin överlevnad i allsvenskan.

Kolbeinn Sigþórsson gav AIK ledningen mot Gif Sundsvall hemma på Friends Arena, innan Johan Blomberg kvitterade för bortalaget med kvarten kvar. Då behövde ”Giffarna” ett mål till för att ha fortsatt chans att stanna kvar i allsvenskan, men det lyckades de inte med. Istället satte Henok Goitom 2–1, vilket också blev slutresultatet.

KFF får kvala

Resultatet innebar att Gif Sundsvall åker ner till superettan tillsammans med AFC Eskilstuna. Falkenberg lyckades besegra AFC med 1–0, vilket betyder att de undviker kval och spelar allsvensk fotboll 2020. Detta eftersom Kalmar åkte på en tung 3–0-förlust mot Sirius på bortaplan.

– Jag vill bara säga att jag är så jävla stolt över mina spelare som gav precis allt de hade. AIK borta är en stentuff match. Ändå åker vi hit och är nära på att vinna. Vi kunde inte ha gjort något annorlunda, säger Tony Gustavsson.

Foto: Bildbyrån

Se alla matcherna live från sista omgången i Allsvenskan hos C More

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.