Stekhett Istanbul-derby

Publicerad 2011-03-19

Ny arena, decibelrekordförsök och röda kort efter slutsignal.

Fenerbaches 2-1-seger borta mot Galatasaray levde upp till myten om ett stekhett Istanbul-derby.

Galatasaray har varit årets fiaskolag i turkiska ligan medan Fenerbache toppar densamma. Men när Galatasarays nya arena Turk Telecom Arena öppnade för sitt första Istanbulderby var det hemmalaget som kopplade greppet.

Världsrekordförsök

Redan i fjortonde minuten gjorde Kazim Kazim, nyförvärv från Fenerbache, 1-0 på en retur på Milan Baros skott.

Hemmapubliken, 52695 åskådare, ville inför matchen sätta nytt världsrekord i publikjubel och var det någon gång Guinness-kontrollanten skulle hålla upp decibelmätaren så var det då.

Tystare blev det med 15 minuter kvar av andra halvlek. Semih Senturk drog nytta av katastrofal markering från Galatasarayförsvaret och satte en enkel nick från fem meter.

Baros utvisad

Tio minuter senare fullbordade brassen Alex vändningen med en nick i absolut toppklass som satt perfekt vid bortre stolpen.

När domaren blåste av matchen såg det ut som att Istanbul-derbyt skulle sluta utan rött kort.

Men Milan Baros ville annat. Frustrerad och besviken på lagets och domarens insats lyckades tjecken snacka till sig ett rött kort flera minuter efter domarens slutsignal.