Haynes drömfrispark avgjorde

AIK var på väg att tappa nya tunga poäng i superettan.

Då tog bänkade Kristian Haynes en skön revansch:

Kanonfrisparken borrade sig in i nät och gav 2–1.

Tre viktiga poäng. Efter två raka förluster i superettan var nye tränaren Rikard Norling under stor press. AIK:s 2–1-seger mot Brommapojkarna ger arbetsro.

Efter premiärsegern mot Degerfors har ex-allsvenska AIK hamnat i stora problem i superettan.

0–2 mot IFK Norrköping och 1–2 mot Väsby är resultat som fått Gnaget att sjunka ned på nedflyttningsplats i en haltande tabell. Cupförlusten (0–1) mot Trelleborg har ytterligare förvärrat läget och satt hårt tryck på nye tränaren Rikard Norling – som tydligt deklarerat att AIK:s sejour i landets näst högsta serie bara ska bli ettårig.

I Stockholmsderbyt mot Brommapojkarna bänkades både de offensiva yttrarna Kristian Haynes och Mats Rubarth från start i en delvis ny uppställning.

AIK fick en smakstart – redan i den åttonde minuten fick Dennis Östlundh drömträff från distans och såg sitt skott dala in bakom Kristoffer Björklund till 1–0.

De stora problemen började precis före paus. BP-löftet Gabriel Özkan lyfte fram en boll mot Mikael Nilsson och på ett tillbakaspel tryckte Martin Ekström upp 1–1, otagbart bakom Daniel Örlund.

I det läget såg AIK plågat ut och under delar av andra halvlek verkade Brommapojkarna gå mot seger, men successivt hittade Norling-bygget tillbaka in i matchen.

Utdelningen kom.

Utdelningen var vacker.

Kristian Haynes (inbytt i den 60:e minuten) tog med en kvart kvar hand om en frispark strax utanför straffområdet. Skottet gick över muren och skruvade sig in i nät.

2–1-segern för upp AIK på nionde plats i tabellen, endast tre poäng bakom ledande IFK Norrköping.

För Brommapojkarna kan matchen ha kostat mer än tre förlorade poäng. I den första halvleken krockade backresen Richard Henriksson med sin egen målvakt och lämnade blödande planen.