Imponerade i skrällen borta mot Man United

Uppdaterad 2014-02-20 | Publicerad 2014-02-09

18-årige Tankovic fick förtroendet på Old Trafford

Muamer Tankovic fick chansen från start för Fulham mot Manchester United.

Efter 45 minuter hade 18-åringen öppnat ytan för 1-0 och frispelat Kieran Richardson till ett friläge.

Sedan byttes anfallaren ut och fick se sin ersättare rädda hem 2-2 i den 94:e minuten.

Muamer Tankovic debuterade i Premier League i slutet av februari när han med knappt tio minuter kvar på klockan fick han hoppa in mot Swansea. Sedan fick 18-åringen 90 minuter plus förlängning i FA-cupmötet med Sheffield inför ögonen på förbundskapten Erik Hamrén.

Fulham-managern René Meulensteen är nöjd med svenskens insatser. Så nöjd att 18-åringen fick förtroendet från start i söndagens match borta mot Manchester United.

Öppnade för målet

Tankovic tog plats i anfallet bredvid nyförvärvet Lewis Holtby och gjorde absolut inte bort sig under den första halvleken. I den 19:e minuten tog Tankovic en öppnande löpning i straffområdet som skapade en ytan bakom svensken mitt i Uniteds försvar.

Där dök Steve Sidwell upp och kunde stöta in 1-0 från nära håll. Efter 38 minuter kom nästa fina aktion från Tankovic.

18-åringen startade då en kontring från eget straffområde och drev upp bollen i ett tre mot två-läge. Svensken släppte sedan bollen till vänster där en friställd Kieran Richardson dock sköt över.

United vände

I halvlek byttes Tankovic ut mot rutinerade 30-åringen Darren Bent. Kanske ett planerat byte då Tankovic så sent som för fem dagar sedan spelade 120 minuter i FA-cupen.

Från sidan tvingades Tankovic sedan se Manchester United vända mot PL-jumbon innan hans ersättare räddade en poäng. Robin van Persie kvitterade i den 78:e minuten och bara minuten senare slog Michael Carrick till med ett skott från straffområdeslinjen som via försvarare styrdes i mål.

Sedan, i den 94:e minuten, räddade Darren Bent 2-2 för jumbon Fulham.

– Det har varit så här hela säsongen och i dag var det så illa det bara kan bli. Vi dominerade matchen och jag har ingen aning om hur vi inte kunde vinna, säger Uniteds manager David Moyes till BBC.

Samtidigt som Tankovic imponerar i Premier League så pågår en kamp mellan Bosnien och Sverige om 18-åringen. En duell där Bosnien kopplat in Manchester City-stjärnan Edin Dzeko.