Janne Andersson om utspelet: ”Jag hade inte gjort så”

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Sam Larsson är tillbaka i landslaget och ansluter till truppen i Stockholm med tränaren Giovanni van Bronckhorsts utspel i bagaget: "Sam är tydligen inne i en svår period".

En sätt att kritisera som Janne Andersson kommenterar så här:

– Jag hade inte gjort så, säger förbundskaptenen.

Sam Larsson är en spelare som funnits i Janne Anderssons blickfång tidigare, men kom inte med i den svenska VM-truppen.

Nu är han tillbaka i landslaget. Men han ansluter under måndagen med en söndagsmatch mot Breda (4–2) som slutade med ett tidigt byte, i den 45:e minuten. Efter matchen sa Feyenoords tränare Giovanni van Bronckhorst så här till klubbens hemsida:

– Sam är tydligen inne i en svår period. I början kom han i skottläge några gånger och det är i situationer där han kan utnyttja sin skotteknik och få iväg avslut. Istället började han motarbeta sig själv. Men Sam är också besviken.

När Sportbladet ber Janne Andersson kommentera utspelet och hur han ser på det sett ur en ledares ögon säger han så här:

– Jag lägger väldigt lite energi på vad andra ledare håller på med. Jag hade inte gjort så, men de får uttala sig de vill och de har en vardagssituation tillsammans och den har jag ingen möjlighet att värdera eller bedöma, säger han.

Janne Andersson kommer i samband med vänskapslandskampen mot Österrike borta på torsdag testa en rad spelare och Sam Larsson kan vara en av dem.

– Jag har varit nere och tittat på Sam och tyckte att han gjorde det helt okej och därför är han uttagen. Han är dessutom varit en spelare som funnits med hela vägen och som varit inne och spela, men sen fick han en skada i våras som gjorde att han var borta ett tag men nu har han varit skadefri, säger Janne Andersson.

Uttalandet av van Bronckhorst är inget som Sam Larsson lägger så stor vikt vid.

– Det är aldrig kul att bli utbytt så tidigt, det är inte roligt att bli utbytt överhuvudtaget. Men det hände igår, nu är nu. Men det är kul att vara här det är lite annan energi och det känns som att jag behöver det nu.., säger mittfältaren som tacklat händelsen genom att byta fokus.

– Det var skönt att åka hem och packa väskan och dra hit om jag ska vara helt ärlig. Just nu är det enkelt att byta fokus, samtidigt när man har daglig verksamhet brukar jag vara bra på att fokusera på vad jag ska göra bättre.

Men det finns ingen bakomliggande schism?

– Jag tror att han inte tyckte att jag var bra i just den här matchen. Jag åkte direkt hit så jag har inte pratat med honom. Men jag vet att min tränare har stort förtroende för mig och har startat mig i de tre senaste matcherna. 

Nästa vecka väntar Sveriges första tävlingsmatch efter Nations League, Turkiet kommer till Friends Arena.

Då hoppas Sam Larsson på speltid. Chanserna har ökat efter Emil Forsbergs skada.

– Han är givetvis en av de jag konkurrerar med så jag hoppas på så många minuter som möjligt. 

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.