Zlatan utvisad efter att ha slagit till motståndarback

Av: Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic slog till Montreals försvarare Michael Petrasso i bakhuvudet efter att själv ha blivit trampad på tån.

Domaren Ismail Elfath valde att dra upp det röda kortet och visa ut svensken.

Med en man mindre gjorde LA Galaxy sedan matchens enda mål och tog sin första seger sedan i mitten av mars.

LA Galaxy kom till Montreal med fyra raka förluster i ryggen. Zlatan Ibrahimovic hade inte gjort mål i någon av dem, men hoppades nog kunna bryta sin måltorka mot laget som släppt in flest mål i MLS.

Galaxy dominerade bollinnehavet inledningsvis men hade svårt att skapa riktigt heta målchanser och tv-bilderna visade hur Zlatan gestikulerade irriterat mot sina lagkamrater.

Haltade av planen

Efter 40 minuter var det plötsligt slutspelat för svensken.

Med ryggen mot Zlatan såg Montreals Michael Petrasso ut att trampa svensken på tån. Zlatan svarade med ett slag i bakhuvudet på försvararen innan han lade sig ner i gräset och tog sig åt foten. Även Petrasso gick ner i backen och tog sig åt området kring örat.

Domaren Ismail Elfath gick ut till sidlinjen och efter videogranskning gav han Zlatan rött kort. Svensken tvingades halta av planen medan Michael Petrasso klarade sig undan med en varning för sin stämpling.

Efter matchen skickade Montreal-målvakten Evan Bush en känga till Ibrahimovic:

– Vissa spelare som kommer in i den här ligan har en speciell aura runt sig, ett speciellt ego som får dem att tro att de ibland står över reglerna, säger han till CTV Montreal.

– Om Zlatan hade spelat kvar i Manchester och en motståndare hade trampat på hans fot – då kanske han hade reagerat på ett annat sätt. Men här känns det som att vissa spelare, med den stjärnstatus som Zlatan har, kommer in och tror att de ska behandlas annorlunda. Didier Drogba kunde vara likadan ibland, men uppträdde åtminstone bättre i sådana situationer.

Första sedan 2012

Enligt Eurosport är utvisningen Zlatans första i en ligamatch sedan november 2012 då han blev utvisad i PSG:s match mot Saint-Étienne.

I början av andra halvlek hängde ett ledningsmål för Montreal i luften. Men i stället var det LA Galaxy som plötsligt tog ledningen när norrmannen Ola Kamara tog emot en boll i djupled, sprintade ifrån två försvarare och slog in bollen bakom Evan Bush i Montreal-målet. Målet var Kamaras fjärde på lika många matcher.

Montreal, som tränas av förre Lyon- och Aston Villa-managern Rémi Garde, förmådde inte skapa någon riktig press mot LA Galaxy. Zlatans lag höll undan och tog sin första seger i MLS sedan svensken sänkte Chicago Fire med matchens enda mål den 14 mars.

1 av 5 | Foto: EUROSPORT

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.