PSV Eindhoven tog hem Eredivisie efter 4-1 hemma mot Heerenveen i kväll.

– Jag är mållös. Det här är fantastiskt, säger Memphis Depay.

Inför avspark toppade PSV Eindhoven den holländska ligan på 76 poäng, tio före tvåan Ajax. Laget behövde förlora mot Heerenveen för att Ajax skulle ha en chans att ta hem titeln.

Men PSV Eindhoven hade inga bekymmer att vinna på lördagskvällen.

Efter tre minuter nickade Luuk de Jong in 1-0 till hemmalaget. 20 minuter senare skickade Memphis Depay in en vacker frispark fram till 2-0.

22:a ligatiteln

Joey van den Berg reducerade efter en dryg halvtimme, men det här var PSV:s kväll.

de Jong ordnade 3-1 strax före halvtid och i den 88:e minuten fastställde Luciano Narsingh slutresultatet 4-1.

– Jag är mållös. Det här är fantastiskt. Det är det här jag har drömt om, säger Depay.

PSV Eindhoven slutade på fjärde plats i ligan i fjol. Men totalt sett är det klubbens 22:a ligatitel. Självklart var det vilt firande på planen och läktaren efter slutsignalen.

Tvåan Ajax har 66 poäng och kan maximalt få tolv poäng under de sista fyra matcherna. Det räcker inte för att komma ikapp PSV som har 79 efter vinsten mot Heerenveen.