Chelsea darrade mot Bordeaux

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-26

Lampard utvisad när laget tappade ledning

Storfavoriterna Chelsea är i rejäl gungning i Champions League. Laget tappade sin ledning efter sen kvittering av Bordeaux. Dessutom visades mittfältstjärnan Frank Lampard ut efter två gula kort. Nu missar han den sista gruppspelsmatchen mot Cluj om två veckor.

Frank Lampard.

Superjämna Grupp A är fortfarande oviss efter onsdagskvällens matcher. Tre lag slåss nu om de två slutspelsplatserna – Roma, Chelsea och Bordeaux.

Rumänska CFR Cluj kan inte nå åttondelsfinal, efter hemmaförlusten (1-3) mot Roma. Romklubben är därmed ny gruppetta, en poäng före Chelsea och två poäng före trean Bordeaux.

Chelsea tappade

Chelsea såg ut att klara av den besvärliga bortamatchen mot Bordeaux. Laget stod emot den första hemmaoffensiven i början av första halvlek och tog programenligt ledningen 15 minuter in i den andra halvleken. Anelka förvaltade sitt friläge från mittplan på ett oerhört skickligt sätt. Fransmannen skottfintade två (!) gånger och chippade iskallt in 0-1 bakom en överspelad Matthieu Valverde i hemmamålet.

Men Bordeaux gav sig inte utan fortsatte att anfalla. Och till slut kom utdelningen. 1-1 nickades in i den 83:e matchminuten av försvararen Alou Diarra.

Lampard såg rött

Strax därpå drabbades Chelsea av nästa dråpslag. Mittfältsstrategen Frank Lampard drog på sig sitt andra gula kort och visades ut med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid. Därefter backade Chelsea hem med tio man för att försvara det oavgjorda resultatet.

Lampard är därmed avstängd i den sista gruppspelsmatchen.

– Vi spelade inte bra i kväll, sa mittfältskollegan Michael Ballack till Viasat efter matchen.

– Men vi åkte ner med målet att få med oss en poäng och det klarade vi av, fortsatte tysken som poängterade att hans Chelsea fortfarande har allt i egna händer.

Fördel Roma

Vinnarna efter kvällens matcher i Grupp A är istället Roma. Italienarna bortabesegrade Cluj med 3-1 efter två mål av Matteo Brighi och ett av Roma-ikonen Francesco Totti. Nu leder laget gruppen inför den sista gruppspelsomgången. Chelsea möter då Cluj hemma på Stamford Bridge och Roma tar sig an Bordeaux på Olympiastadion.

Förhandsfavoriterna har allt i egna händer. Vinst för Roma och Chelsea innebär avancemang till åttondelsfinal.