Malmö tog sin första seger för säsongen

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-16

Efter fyra raka matcher utan varken seger eller förlust i inledningen av allsvenskan kom äntligen första trepoängaren för Malmö FF. Och det var 19-åriga Guillermo Molins som visade vägen.

Malmö FF

Gefle har varit lite av en mardrömsmotståndare för Malmö FF sen de tog steget upp i allsvenskan. Men i kväll var de steget efter hemmalaget i hela matchen. I den 12:e minuten visade Malmös 19-åring Guillermo Molins vägen när han knoppade in Jeffrey Aubynns frispark med ryggen mot mål.

- Det var snyggt. Jag fick vända mig om för att se om den gick in, sa han med ett leende till PPV i pausen.

Snyggt var även fortsättningen på halvleken för Malmö och Molins. Han stod några minuter efter ledningsmålet för en dribblingsräd in i Gefles straffområde där han stoppades hårt av försvararen i en situation som PPV:s expertkommentator Karl Corneliusson tyckte var en straff.

Men utdelningen skulle komma för Malmö även om man fick vänta till den andra halvleken. Då en hörnvariant helt ställde Gefles försvar och Jimmy Dixon kunde enkelt nicka in 2-0 från en meter. Malmö fortsatte att dominera matchen och det enda oroande för hemmalaget var möjligen att av de 11 skotten på mål och mängder av klara målchanser inte en enda boll till trillade in.

Men orosmolnen är mycket mörkare för Gefle som inte hade mycket att glädjas över efter förlusten.