Wiland - nya rekordnollan

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-09

Men ändå en förlorare

Nu är det slaget. Tore Stenbäckens 31 år gamla klubbrekord på 676 minuter utan insläppt mål till hör nu Johan Wiland. Efter 43 minuters spel mot Gefle blev målvakten historisk.

– Skönt, säger Wiland till PPV som dock fick se sitt Elfsborg förlora med 1–0 mot Gefle.

Elfsborgs försvarsspel har varit otroligt starkt hittills den här säsongen. Totalt sett har Johan Wiland bara behövt kröka rygg tre gånger i allsvenskan 2008. Inför matchen mot Gefle hade hansju raka nollor och ett klubbrekord inom räckhåll.

– Det har varit en del snack det senaste om nollan men jag försöker att inte tänka på hur lång tid det faktiskt är, utan laddar bara som vanligt, sa han till Borås Tidning inför matchen.

Når inte Svenssons rekord

Nu slipper han tänka på det. För när klockan passerat 43 minuter på Borås Arena i mötet med Gefle var rekordet Wilands. Han var därmed själv uppe i 678 minuter. Han ställdes inte på några stora prov fram till dess att rekordet var hans.

– Det är skönt, säger han till PPV.

Han hade förre Halmstads-målvakten Håkan Svenssons allsvenska rekord att ta sikte mot härnäst, men Svenssons 808 minuter kommer att stå sig ett tag till. Efter 67 minuter gjorde nämligen Hasse Berggren 1–0 till Gefle. Elfsborgsmålvakten var chanslös på fullträffen som kom till efter slappt försvarsspel.

Första förlusten

Wiland fick sedan se sina lagkamrater desperat jaga ett segermål utan att komma närmare än en stolpträff av Daniel Mobaeck. Rekordet stannade på 700 minuter och glädjen blev kortvarig efter säsongens första insläppta mål och förlust på Borås Arena.