Chile klart för final i Copa Americá

Publicerad 2016-06-23

Det blir en repris från förra årets final i Copa Americá – Chile mot Argentina.

Chile vann med 2–0 över Colombia i semifinalen. Charles Aránguiz och backen José Pedro Fuenzalida gjorde båda mål i början av matchen.

– De två bästa lagen har nått final, säger Aránguiz.

Aránguiz inledde målskyttet efter sju minuter och Fuenzalida var framme fyra minuter senare och drygade ut ledningen.

Matchen fick avbrytas i halvtid på grund av oväder, men kunde återupptas igen efter hela två timmar.

Finalrepris

Chile är regerande Copa Americá-mästare sedan laget vann över Argentina på straffar i finalen 2015. Nu kommer lagen att mötas igen i finalen den 26 juni, sedan Argentina krossat hemmanationen USA i den andra semifinalen med 4–0.

– De två bästa lagen har nått final. Vi visade att hela laget kan bidra i dag, säger 1–0-målskytten Charles Aránguiz enligt La Tercera.