Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2013-12-15

Napoli hänger på i toppstriden

Gonzalo Higuain grät öppet efter Napolis uttåg ur Champions League.

Mot Inter kunde argentinaren torka tårarna när Napoli vann med övertygande 4-2.

Det var många som kände med Napoli efter uttåget ur Champions League. 2-0-segern mot Arsenal i sista gruppomgången och tolv poäng i Dödens grupp räckte inte. Trots att den italienska klubben tog fler poäng än alla tvåor utom en och dubbelt så många som slutspelslaget Zenit så blev de bara trea i sin grupp.

Gjorde ledningsmålet

Det var i alla fall tydligt vad Gonzalo Higuan kände efter beskedet att Napoli nu bara får spela Europa League i vår. 26-åringen grät öppet på planen efter uttåget – men på söndagen kunde han torka sina tårar.

Higuain gjorde själv ledningsmålet i stormatchen mot Inter. Argentinaren dunkade distinkt dit 1-0 efter nio minuter i vad som skulle bi en uppvisning av Napoli.

Knappar in

Lorenzo Insigne imponerade när Napoli vann med 4-2. Utöver Higuain noterades Dries Mertens, Blerim Dzemaili och José Callejon för målen. Esteban Cambiasso och Yuto Nagatomo tröstmålade för Inter.

Milano-laget var dessutom väldigt upprörda på domaren efter att Ricardo Alvarez fått sitt andra gula kort för hands i den 71:a minuten.

Napoli knappar nu in på toppduon Roma (två poäng före) och Juventus (åtta pinnar före). Kanske kan också CL-uttåget bli en fördel i ligastriden som Napoli nu kan lägga ett ännu större fokus på.