Publicerad 2014-10-13

Begovic gjorde ett misstag – det blev ödesdigert

Asmir Begovic gjorde en stormatch.
Ändå blev målvakten Bosniens syndabock.
– Det är en stor bjudning, säger Rami Shaaban, expert på Eurosport, efter att Begovic fumlat in Belgiens kvittering.

Bosnien tappar i EM-kvalet. Landet har spelat tre matcher, och inte vunnit någon. I kväll tog de emot Belgien i ett hett möte. Bosnien lyckades ta ledningen i den 28:e minuten. Profilen Miralem Pjanic vandrade ner mot kortlinjen, tittade upp – och serverade lagets andra stora stjärna Edin Dzeko med en rapp passning. Anfallaren gjorde inget misstag och dunkade in 1-0 med vänstern, när Belgiens målvakt Thiabault Courtois inte hann med.

– Det är precis vad som gör honom så stor, säger Eurosports expert Rami Shaaban om Dzekos avslutningsförmåga.

Wales leder gruppen

Asmir Begovic gjorde en stormatch för Bosnien och räddade hemmalaget ur flera knipor. Ändå överskuggades den fina insatsen av ett dråpligt misstag. För i den 51:a minuten skickade Radja Nainggolan ett slappt skott mot mål som Begovic fumlade in i eget nät.

– Det är en stor bjudning. Den där ska han ha. Han måste hålla koncentrationen hela tiden, säger Rami Shaaban.

I slutet av matchen skapade Holland mängder av lägen, men en storspelande Begovic parerade allt, och slutresultatet stannade vid 1-1.

Wales vann med 3-1 mot Cypern och leder nu gruppen. En poäng före Israel och tre poäng före Belgien. Bosnien harvar på, fem poäng efter Wales, näst sist i gruppen.