Mesta mästarna tog hem dubbeln

Uppdaterad 2015-06-02 | Publicerad 2015-05-30

Konstmål från Messi och Neymars fint uppskattades inte av alla

Barcelona tog hem sin 27:e Copa del Rey-titel i övertygande stil. Efter bland annat ett briljant solomål signerat Leo Messi.

Mot slutet av matchen ville Neymar bjuda publiken på en show – som inte uppskattades av motståndarna.

– Det är deras problem, inte mitt, säger Neymar.

De två mest framgångsrika klubbarna i Copa del Reys historia, Barcelona med 26 titlar inför matchen och Athletic Bilbao med 23, gjorde upp om titeln på Camp Nou.

Årets ligamästare öppnade målskyttet redan efter tio minuter när Neymar hittade nätmaskorna – men brassen vinkades tveksamt av för offside.

I stället skulle Leo Messi göra matchens första mål – samtidigt som Athleticförsvaret fick sig en åktur.

Briljant solomål

Messi startade en löpning längskanten vid mittplan och fick snabbt tre försvarare emot sig. Något som visade sig inte vara tillräckligt. Argentinaren rann igenom och tog sig in i straffområdet där han lurade bort ännu en försvarare och hittade rätt intill den första stolpen.

– Alla försöker stoppa honom på alla sätt och vis men det är omöjligt, säger Johan Mjällby i Eurosports studio.

I den 37:e matchminuten hittade Neymar rätt ännu en gång – denna gång helt regelrätt efter ett mycket fint anfall.

Ivan Rakitic väggade sig fram med Messi och hittade in till Luis Suarez i straffområdet med en djupledsboll som i sin tur osjälviskt spelade fram Neymar som enkelt kunde rulla in 2-0 i ett öppet mål.

Rasande på Neymar

Leo Messi petade in 3-0 i den andra halvleken och trots att Athletic Bilbao reducerade genom Iñaki Williams med tio minuter kvar var de aldrig nära att skaka Barça.

I slutskedet hettade det till rejält när Bilbaos spelare blev rosenrasande på Neymar efter att brassen försökt sig på ett konstnummer. Anfallaren försökte klacka bollen över motståndaren men stoppades och föll väldigt lätt i duellen. Något som fick Bilbao spelarna att se rött och speciellt Etxeita, som fick hållas undan av både medspelare och motståndare i hans jakt på att tillrättavisa Neymar.