Zlatan Ibrahimovic bröt måltorkan mot Danmark.

Sedan ilsknade stjärnan till på Marcus Allbäck efter det sena bytet.

– Zlatan hade bett om ett byte i tio minuter, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Zlatan irriterad vid bytet.

Sverige hade flera chanser i den första halvleken i den första playoffmatchen mot Danmark. Marcus Berg brände två bra lägen och Zlatan Ibrahimovic ett, men målet skulle komma.

Med bara minuter kvar till paus klackade Jimmy Durmaz fram Mikael Lustig som tog sig fram på högerkanten och spelade fram Emil Forsberg som satte 1-0.

Kort tidigare ville Danmark ha straff efter att Nicklas Bendtner blivit dragen i tröjan av Erik Johansson, men domaren friade.

Forsberg fälldes

Straff blev det i stället i början av den andra halvleken, men det var Sverige som fick den. Forsberg fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Zlatan, som brände en straff mot Liechtenstein, satte den säkert till 2-0.

Zlatan har öst i mål i Ligue 1 den här säsongen, men trots sex möten med Danmark har det aldrig blivit något mål. Förrän nu.

– Det betyder att vi vinner i dag, hoppas att det räcker, säger Zlatan som nu gjort nio mål i EM-kvalet – fler än hela det danska laget.

”Riktigt slut”

Ibrahimovic byttes dock ut med tio minuter kvar av matchen efter att Danmark reducerat till 1-2. Vid bytet var han irriterad och gestikulerade mot players manager Marcus Allbäck.

– Zlatan hade bett om ett byte i tio minuter. Jag vill såklart inte byta Zlatan. Man såg hur viktig han var även när han var trött.

– Han var riktigt slut och begärde själv att få byta, säger Hamrén.
Allbäck förklarade situationen efter matchen.

– Det var inte riktat till mig så, men Zlatan menade typ: "Jag ville ju byta innan, jag kunde inte andas", säger han till Expressen.

Bakgrunden till att bytet dröjde var att Mikael Lustig fick krampkänning och sjukgymnasten Rickard Dahan signalerade därför till Zlatan att fortsätta ett tag till.